2b.jpg

Κυριακή Α' Λουκά στον Καθεδρικό

Κυριακή06Οκτώβριος2024

Κυριακή Α' Λουκά στον Καθεδρικό

    Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, Κυριακή Α' Λουκά.

A LOUKA 24 MEN 1 of 9

A LOUKA 24 MEN 2 of 9

A LOUKA 24 MEN 3 of 9

A LOUKA 24 MEN 4 of 9

   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, όπου περιγράφεται η υπακοή του Πέτρου στον Κύριο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την πρωτοφανώς επιτυχή ψαριά, καθώς επίσης και η κλήση των πρώτων Αποστόλων.
   Συγκεκριμένα, ο Επίσκοπός μας τόνισε ότι κάθε φορά που λέμε την Κυριακή Προσευχή, λέμε στον Θεό: "γεννηθήτω το θέλημά Σου". Ο Πέτρος αυτό ακριβώς έκανε. Αν και έμπειρος ψαράς, δεν έκανε αυτό που νόμιζε σωστό, αλλά άκουσε την προτροπή του Κυρίου Ιησού. Έκανε το θέλημα του Θεού και βγήκε κερδισμένος. Οι Βαπτισμένοι στο όνομα του Τριαδικού Θεού έχουμε καθήκον να μιμούμαστε την υπακοή του Πέτρου. Το να αρνηθούμε τις ατομικές μας επιθυμίες και να ακολουθήσουμε τον Κύριο είναι αγώνας, αλλά αγώνας γλυκός με αίσια αποτελέσματα. Ποιός άραγε από εμάς έχει την τόλμη να κλείσει τα μάτια στον γύρω κόσμο και να πει: υπάρχω, Χριστέ μου, και ζω για Εσένα; Ο Πέτρος, αν και δεν είχε τις περγαμηνές, είχε αυτό το σθένος. Μπορεί να ήταν απλός ψαράς. Ήταν, όμως, ειλικρινής, αληθινός, όχι διπλωμάτης, όχι ανθρωπάρεσκος, αλλά θεάρεστος.
   Τέτοιοι άνθρωποι, σαν τον Πέτρο, σαγήνευσαν την οικουμένη, μεταφέροντας Φως Χριστού. Θέλουμε η κοινωνία μας να έχει Φως; Οφείλουμε εμείς να γίνουμε Φως για την κοινωνία. Αυτό θα το καταφέρουμε αν ζούμε στο θέλημα του Θεού, και όταν ζούμε σε Εκείνου το άγιο θέλημα, τότε είμαστε μέσα στη σιγουριά, την ασφάλεια, την κιβωτό της σωτηρίας.A LOUKA 24 MEN 5 of 9

A LOUKA 24 MEN 7 of 9

A LOUKA 24 MEN 8 of 9

A LOUKA 24 MEN 9 of 9

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε μας στο Facebook