"Μνήμες Ρωμιοσύνης"-ΒΙΝΤΕΟ

.

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

"Μνήμες Ρωμιοσύνης"-ΒΙΝΤΕΟ

Πατήστε εδώ

Πραγματοποιήθηκε η αιμοδοσία της Μητροπόλεως μας

.

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Πραγματοποιήθηκε η αιμοδοσία της Μητροπόλεως μας

      Αν και ο υδράργυρος ανέβηκε στα ύψη σήμερα, ήταν δυνατή η συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών στην τακτική αιμοδοσία της Μητροπόλεως μας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην παρακείμενη αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στον Ασπρόπυργο.
      Τόσο ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Ματθαίος Μαβίδης, όσο και οι εντεταλμένοι από το Μητροπολίτη μας για την εξυπηρέτηση της αιμοδοσίας Κωνσταντίνος Βενιέρης, Σοφία Μαυρίδη και Σοφία Μεσαριτσίδη εξυπηρέτησαν άψογα τους εθελοντές αιμοδότες σε συνεργασία με το ιατρικό προσωπικό του "Αττικού" νοσοκομείου.

Γ' Κυριακή Ματθαίου στα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Πειραιώς κ. Γεροντίου

.

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Γ' Κυριακή Ματθαίου στα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Πειραιώς κ. Γεροντίου

      Στον καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς συλλειτούργησε σήμερα, Γ' Κυριακή Ματθαίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος  με τον εορτάζοντα Μητροπολίτη Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιο, τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Μεθώνης κ. Αμβρόσιο και Γαρδικίου κ. Κλήμη, Ιερείς και Διακόνους, εν μέσω πυκνού εκκλησιάσματος που προσήλθε για να τιμήσει το Μητροπολίτη του. 
      Ο Σεβασμιώτατος κ. Γερόντιος παρέλαβε να εορτάζει τον τιμώμενο Άγιό του, τον όσιο Γερόντιο, από το μακαριστό προκάτοχό του, κυρό Γερόντιο τον Α', αυτή την ημέρα, Γ' Κυριακή Ματθαίου. Σήμερα, στην Ιερά σκήτη Αγίας Άννης Αγίου όρους τιμώνται οι Άγιοι της σκήτης, μεταξύ αυτών και ο ιδρυτής αυτής, όσιος Γερόντιος ο εν Βουλευτηρίοις.
      Το Θείο λόγο κήρυξε ο Ποιμενάρχης μας, ο οποίος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, στη ζωή του Οσίου, δίνοντας ευχές στον εορτάζοντα Μητροπολίτη κ. Γερόντιο να έχει ψυχική και σωματική δύναμη, καταφέρνοντας με υπομονή να οδηγήσει το ποίμνιο που του εμπιστεύθηκε η Εκκλησία μας στη χαρά του Παραδείσου.
      Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι διακονητές του Καθεδρικού παρέθεσαν τράπεζα προς τιμή του Επισκόπου τους, την οποία ευλόγησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, κ. Καλλίνικος.

Η εορτή της Παναγίας "Άξιον Εστίν" στην Παιανία

.

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Η εορτή της Παναγίας "Άξιον Εστίν" στην Παιανία

      Στο πανηγυρίζoν Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας "Άξιον Εστίν" Παιανίας Αττικής λειτούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας.
      Στη σημερινή εορτή τιμούμε το θαύμα κατά το οποίο ψάλθηκε για πρώτη φορά ο αγγελικός ύμνος μπροστά σε ένα από τα πολλά εικονίσματα της Παναγίας μας, και συγκεκριμένα της εικόνος "Άξιον Εστίν" του Πρωτάτου Αγίου όρους.
      Εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν ψάχνουμε να βρούμε, ούτε να φτιάξουμε θαύματα• εμείς πιστεύουμε στον Κύριον ημών Ιησού Χριστό ακούγοντας εκείνο που είπε στον Απόστολο Θωμά «μακάριοι, οἱ μὴ ἰδόντες καὶ πιστεύσαντες», τόνισε μεταξύ άλλων ο Επίσκοπός μας στην ομιλία του.