Η πανήγυρις του Αγίου Μηνά σε Ανθούσα και Βίλια

.

Τρίτη24Νοέμβριος2020

Η πανήγυρις του Αγίου Μηνά σε Ανθούσα και Βίλια

   Η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά του Θαυματουργού τιμήθηκε δεόντως στην ομώνυμη Ιερά Μονή Ανθούσας.

   Την παραμονή της πανηγύρεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Εσπερινό, ενώ ανήμερα τέλεσε την Θεία Λειτουργία.

   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη της εκ μέρους μας καρδιακής προσευχής για να καταφέρουμε να εξέλθουμε ακέραιοι ψυχή και σώματι από το στάδιο της δοκιμασίας που άπαντες υφιστάμεθα. Πράγματι, πολύ δυσχερείς είναι οι συνθήκες στις οποίες διαβιούμε την περίοδο αυτή, αλλά όσο έχουμε προσηλωμένους τους οφθαλμούς της καρδιάς προς τον Κύριο δεν φοβόμαστε, όπως δεν φοβήθηκε ο Άγιος Μηνάς ενώπιον των βασανιστηρίων, διότι ακριβώς αγαπούσε Θεό και ανθρώπους. Η αγάπη του προς τον Θεό φάνηκε από την εθελούσια θυσία του και η αγάπη του για τον άνθρωπο από την παράκληση που έκανε προς τον Κύριο πριν τον μαρτυρικό του θάνατο: "Κύριε, αν έλθω κοντά σου, πραγματοποίησε τα αιτήματα όσων θα με επικαλούνται". Ο Κύριος άκουσε την δέησή του και χάρισε στον Άγιο μεγάλη παρρησία. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, οι Χριστιανοί του καταθέτουν τόσο συχνά τα αιτήματα τους και τον έχουν ανάγει σε έναν από τους λαοφιλέστερους Αγίους μας.

Ευγνωμοσύνης ένεκεν επί τη συμπληρώσει εκατονταετίας από της κοιμήσεως του Αγίου Νεκταρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

.

Κυριακή22Νοέμβριος2020

Ευγνωμοσύνης ένεκεν επί τη συμπληρώσει εκατονταετίας από της κοιμήσεως του Αγίου Νεκταρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Η 21η αιμοδοσία της Μητροπόλεως μας

.

Κυριακή22Νοέμβριος2020

Η 21η αιμοδοσία της Μητροπόλεως μας

   Εν μέσω της ταραχής που έχει προξενήσει παγκοσμίως ο κορωνοϊός, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο παραμένει φλογερή από εκείνους τους ευσεβείς Χριστιανούς που επιθυμούν να δώσουν ζωή από την ζωή τους. Οι δύσκολες συνθήκες , ο φόβος και η αμφιβολία την οποία βιώνουμε, αντί να λειτουργήσουν ανασταλτικά, αποτέλεσαν έναν επιπλέον λόγο για τους σταθερούς και τακτικούς αιμοδότες της Μητροπόλεώς μας, να δώσουν σήμερα το «παρών», ανταποκρινόμενοι στο  κάλεσμα αγάπης, προσφοράς και φιλανθρωπίας της Εκκλησίας μας.  

   Στην 21η τακτική αιμοδοσία της Μητροπόλεώς μας που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην παρακείμενη κι ανακαινισμένη αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασπροπύργου, σήμερα, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, συγκεντρώθηκε όπως κάθε φορά αριθμός φιαλών αίματος ικανός να καλύψει τις άμεσες ανάγκες των πασχόντων αδελφών μας.   

   Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας  μετέβη στην αίθουσα της αιμοδοσίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κ. Χρυσόστομος, ο οποίος επέβλεψε την φιλάνθρωπη κίνηση έμπρακτης αγάπης. Παράλληλα, ενθάρρυνε, τόνωσε, έδωσε την πατρική του ευλογία κι ευχαρίστησε από καρδιάς τους ευσυνείδητους εθελοντές, τόσο τους αιμοδότες μας, όσο και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής τον κ. Κωνσταντίνο Βενιέρη, την  Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Ασπροπύργου, κ. Σοφία Μαυρίδη, τον  Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ασπροπύργου κ. Αναστάσιο Παπαδόπουλο που παρέστη υποστηρικτικά, το κλιμάκιο των ιατρών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» το οποίο έχει την ευθύνη των αιμοληψιών, και βέβαια τον δραστήριο εφημέριο του Ναού, π. Ματθαίο Μαβίδη.

   Οι αιμοδότες μας, φεύγοντας έλαβαν ως ευλογία για την αγαστή ενέργειά τους, μια πάνινη τσάντα που φέρει το διακριτικό «Άγιος Νεκτάριος, 100 χρόνια από την κοίμησή του» και μια μικρή εικόνα του Αγίου του 20ου αιώνος. Το αναμνηστικό δώρο εδόθη χάριν του εορταστικού χαρακτήρος της ημέρας, αφού σήμερα ολοκληρώθηκε εκατονταετία από την κοίμηση του Αγίου πατρός ημών Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως.

Κυριακή Ζ’ Λουκά - Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης, 100 χρόνια από την κοίμησή του. Καθεδρικός Ι.Ν. Αγ. Νικολάου. Αναμετάδοση

.

Κυριακή22Νοέμβριος2020

Κυριακή Ζ’ Λουκά - Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης, 100 χρόνια από την κοίμησή του. Καθεδρικός Ι.Ν. Αγ. Νικολάου. Αναμετάδοση