Κυριακή Ε' Λουκά στον Ι.Ν. Υπαπαντής Μαρκοπούλου

.

Κυριακή17Νοέμβριος2019

Κυριακή Ε' Λουκά στον Ι.Ν. Υπαπαντής Μαρκοπούλου

  Στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Μαρκοπούλου τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.

  Στην ομιλία του, ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στην παραβολή του πλουσίου και του φτωχού Λαζάρου. Κάθε άνθρωπος από την γέννησή του είναι προορισμένος να οδηγηθεί στον σωματικό θάνατο. Ωστόσο, ο Χριστός ήρθε για να μας διδάξει τη στάση ζωής που πρέπει να κρατήσουμε ως άνθρωποι προκειμένου να μην πεθάνουμε πνευματικά. Οι πράξεις της παρούσης ζωής θα σηματοδοτήσουν την κατάσταση που θα βρεθούμε στην μέλλουσα και αληθινή ζωή. Αυτό αποδεικνύεται από την οδύνη που κληρονόμησε ο πλούσιος έπειτα από την τρυφή και την προς τον πλησίον αδιαφορία με την οποία έζησε κατά την επίγεια πορεία του. Αντίστοιχα, αποδεικνύεται από την ευφροσύνη που έτυχε ο Λάζαρος μετά την αγόγγυστη υπομονή των κόπων της επιγείου ζωής.

  Χαρακτηριστικό της παραβολής αυτής αποτελεί η αναφορά στο όνομα του Λαζάρου, με την οποία ο Κύριος προμηνύει την ανάσταση του τετραημέρου, γεγονός όμως που δεν έγινε αντιληπτό από τους Ιουδαίους, οι οποίοι, εφόσον δεν πίστευσαν τον Μωυσή και τους Προφήτες, ούτε τον αναστάντα Λάζαρο μπόρεσαν να πιστεύσουν, όταν τους μετέφερε το κήρυγμα της μετανοίας.

Τα «100 χρόνια “Α”λήθεια» στη Θεσσαλονίκη

.

Παρασκευή15Νοέμβριος2019

Τα «100 χρόνια “Α”λήθεια» στη Θεσσαλονίκη

  Την επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με τίτλο «100 χρόνια “Α”λήθεια», πραγματοποίησε απόψε, η Ιερά Μητρόπολη Αττικής και Βοιωτίας, στο Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” στη Καλαμαριά, φιλοξενούμενη από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και τον επιχώριο Μητροπολίτη κ. Γρηγόριο.

  Το θεαματικό μουσικό ποίημα, όπως χαρακτηρίσθηκε, είχε ιδιαίτερη απήχηση στη Βόρειο Ελλάδα και τους Μακεδόνες θεατές που συγκινημένοι, περήφανοι και συγκλονισμένοι χειροκρότησαν την τιμητική αυτή ενέργεια, στη μνήμη των Ρωμιών που άδικα και μαρτυρικά υπέστησαν τη φοβερότερη των πράξεων για την ανθρώπινη φύση, τη Γενοκτονία. 

  Ο οφειλόμενος φόρος τιμής απεδόθη πρωτίστως από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο, ο οποίος και προλόγισε την εκδήλωση με μια ιστορική αναδρομή, αλλά και με μια συγκλονιστική περιγραφή του μεγαλείου, της προκοπής και του πολιτισμού των Ελλήνων του Πόντου. 

  Το δίωρο καθηλωτικό έργο που ακολούθησε, το πλούσιο σε εντυπωσιακές αυθεντικές εικόνες, θρήνους ερμηνευμένους μοναδικά, ζωντανές αφηγήσεις και δραματοποίηση επί σκηνής των μαρτυριών των αδικοχαμένων, αιχμαλώτισε τις αισθήσεις των θεατών που για λίγο ταξίδεψαν στο χρόνο και στις αλησμόνητες πατρίδες της Ανατολής.

  Ο Πρωτοσύγκελος π. Μιχαήλ Κωνσταντινίδης, παρουσίασε όλους τους συντελεστές της Μητροπόλεως μας, όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία, εκτέλεση και διοργάνωση του έργου.

  Τον επίλογο της -εν είδει μνημόσυνου της εκατονταετίας από την αποφράδα εκείνη χρονιά- εκδήλωσης, έκανε ο οικείος Ιεράρχης κ. Γρηγόριος αποδίδοντας τα εύσημα στα μέλη της αποστολής της Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας, κυρίως όμως εκφράζοντας τις εγκάρδιες ευχαριστίες του στον Επίσκοπό μας, χάρη στο μεράκι και τη βαθιά επιθυμία του οποίου «δημιουργούνται» και παρουσιάζονται έργα σπάνια στις μέρες μας, εθνικού - ιστορικού και θρησκευτικού περιεχομένου που σκοπό έχουν τη αφύπνιση του Έθνους μας, ίσως την επιτακτικότερη ανάγκη των καιρών μας.

  Παράλληλα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον ποντιακής καταβολής Σεβασμιώτατο Φιλίππων και Μαρωνείας κ. Αμβρόσιο, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.  

  Ο Σεβασμιώτατος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των ευχαριστιών, προσέφερε στα στελέχη της παραγωγής από ένα συμβολικό δώρο, ένα κάδρο που απεικονίζει το "Πάτερ ἡμῶν" στην ποντιακή διάλεκτο. 

  Εκδήλωσε δε, τις ευχαριστίες και τη βαθιά εκτίμησή του στο έργο του Επισκόπου μας κ. Χρυσοστόμου, προσφέροντας ένα ιερό και άκρως συμβολικό δώρο - ενθύμιο της συγκινητικής αυτής βραδιάς, μία εικόνα με τους Αγίους της συμπρωτεύουσας Θεσσαλονίκης. Το δώρο συνόδευσε με την ευχή, η ενέργεια αυτή να αποτελέσει την απαρχή μιας σειράς από αντίστοιχες μελλοντικές εκδηλώσεις, αφιερωμένες στην Ελληνορθόδοξή μας ταυτότητα και ιστορία.

Συντελεστές «100 χρόνια “Α”λήθεια»:

Συγγραφή σύνθεση κειμένων - Σκηνοθεσία: Ευαγγελία Ψαρομμάτη

Μουσική διδασκαλία - Χοραρχία: Ιωάννης Κιαχόπουλος

Επιμέλεια βίντεο, ηχητικών εφέ, εικόνας & mapping: Πρωτοσύγκελος  π. Μιχαήλ Κωνσταντινίδης

Επιμέλεια παραγωγής: Πρεσβύτερος π. Ματθαίος Μαβίδης

Αφήγηση:

Πρεσβύτερος π. Λεωνίδας Πίττος

Πρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Πετσαλίδης

Ευδοκία Γυριχίδη

Καλλιόπη Μαυρίδη

Ιωάννα Κωνσταντινίδη

Νικόλαος Κωνσταντινίδης

Σόλο (τραγούδι):

Ιωάννης Κιαχόπουλος

Γεώργιος Γυριχίδης

Ιωάννης Γιαζγκουλίδης

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Πρεσβυτέρα Αναστασία Γυριχίδη

Ευδοκία Γυριχίδη

Φωτεινή Μαυρίδου             

Χρυσάνα Γυριχίδη

Ορχήστρα:

Γεώργιος Θεοδωρίδης (Υπεύθ. Ορχήστρας - Λύρα)

Παναγιώτης Δημητρακόπουλος (Κανονάκι) 

Ιορδάνης Καρακασίδης (Λύρα)

Γεώργιος Μουρατίδης (Πλήκτρα)

Παύλος Μουρατίδης (Κρουστά)

Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (Νταούλι)

Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (Νέϋ)

Διεύθ. σκηνής: Κυριακή Μωϋσιάδη

Βοηθ. ήχου: Στέφανος Τασούλης

 

Μεικτή Χορωδία της Μητροπόλεώς μας, «Υμνωδοί»:

Ιωάννης Γιαζγκουλίδης, Γεώργιος Γυριχίδης, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Δαμιανός Κουρτσόπουλος, Γεώργιος Σαββουλίδης, Ματθαίος Μεσαριτσίδης, Παναγιώτης Κουσίδης, Δημήτριος Σαμαρίδης, Ηλίας Κουϊμτσίδης, Νικόλαος Μαυρίδης, Κωνσταντίνος Τανίδης, Ευάγγελος Βασιλόγιαννης, Χρήστος Παντελίδης, Νικόλαος Βασιλειάδης, Χαράλαμπος Σιδηρόπουλος, Δημήτριος Μουρατίδης

Πρεσβυτέρα Αναστασία Γυριχίδη, Χρυσάνα Γυριχίδη, Φωτεινή Μαυρίδου, Μαρία Παπαδοπούλου, Μαρία Πιπερίδη, Ευαγγελία Μαυρίδου, Αργυρώ Τσοκάνη, Σοφία Μεσαριτσίδου, Αυγή Κιαχοπούλου, Καλλιόπη Εραλίδη, Αικατερίνη Καρβουνίδου, Μαρία Παναγιωτίδου, Ελένη Αντεκελίδη, Ελισάβετ Λαζαρίδη, Σόνια Παπαδοπούλου, Ισιδώρα Τσοκάνη, Χρυσοβαλάντου Νεανίδη, Ιουλία Τσοκάνη, Ευρίκλεια Κουρτσοπούλου,, Θεοδώρα Σαββουλίδου, Αναστασία Σιδηροπούλου

Σύνολο δράματος, αφήγησης και απαγγελίας «Λυδία»:

Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Σάββας Πετρίδης, Ιωάννης Μελετίδης, Γεώργιος Κεσσόπουλος, Ελισάβετ Δαμιανίδου, Αθηνά Κωνσταντινίδη, Μαρία Παπαδοπούλου, Διακόνισσα Αφροδίτη Μουρατίδου, Αγγελική Παπασπύρου, Αναστασία Παπαδοπούλου, Ελένη Κουγιουμτζίδου, Χριστίνα Κουσίδου, Μαρία Κωνσταντινίδη, Αναστασία Σπυριδοπούλου, Σιμέλα Παπαδοπούλου, Ιωάννα Μαντά, Νίκη Μαντά, Ελένη Μεσαριτσίδου, Αικατερίνη Πετσαλίδη, Γαβριέλα Μεσαριτσίδου, Ανδρέας Κόλλιας, Χρυσόστομος Νεανίδης, Μιχαήλ Κωνσταντινίδης, Νικόλαος Πετσαλίδης, Κυριακή Νεανίδη, Αρέθα Μαντά, Ειρήνη Κόλλια, Μαρία Μαντά, Ηλιάνα Μεσαριτσίδου, Θεοτόκης Μεσαριτσίδης

Τεχνική υποστήριξη ήχος & φώτα: Axon Sound

Βιντεοσκόπηση-σκηνοθεσία/παραγωγή: Αντώνης Βουτσάς

Σχέδιο γραφιστικής: Κωνσταντίνος Καμενίδης

Στούντιο ηχοληψίας: Ιωάννης Μιχαηλίδης, Studio "ΗΡΑ"

Εκτύπωση εντύπων: "Art Colour"

Βοηθ. ενδυματολογία: Ελένη Μεσαριτσίδου, Σοφία Εκκλή, Σοφία Μεσαριτσίδου

και το

Το Χορευτικό Σωματείο «Παναγία Σουμελά» του Δήμου Θέρμης

Κυριακή Ζ' Λουκά στον Καθεδρικό

.

Κυριακή10Νοέμβριος2019

Κυριακή Ζ' Λουκά στον Καθεδρικό

   Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ο Επίσκοπός μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, Κυριακή Ζ' Λουκά.

   Στην σύντομη ομιλία του κατά τη διάρκεια του κοινωνικού, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, ερμηνεύοντας τα περιγραφόμενα γεγονότα. Το θαύμα της ιάσεως της επί χρόνια αθεράπευτης αιμορροούσης γυναικός και αυτό της αναστάσεως της νεκρής νεαρής κόρης του Ιαείρου, που πραγματοποιήθηκαν από τον Κύριο, όταν Εκείνος διέκρινε στην ψυχή και αναγνώρισε στα λόγια των δύο ευεργετηθέντων τη θερμή, ειλικρινή καρδιακή τους πίστη. Ο Χριστός, αυτό το οποίο θέλει είναι η καθαρή, σταθερή και αμετάβλητη πίστη και όχι μεσοβέζικες πεποιθήσεις εν είδη συνήθειας, κατάσταση λανθάνουσα στην οποία συχνά βρισκόμαστε εμείς, οι Χριστιανοί.  Ποτέ να μην επιτρέψουμε στον εαυτό μας να υποκύψει στην αδυναμία της πίστεως. «Ο πιστεύων εἰς ἐμέ, κἂν ἀποθάνῃ, ζήσεται», είπε, ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

   Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στους πιστούς, μίλησε για τη χθεσινοβραδινή εκδήλωση της Μητροπόλεώς μας με τίτλο «100 χρόνια “Α”λήθεια». Ο σκοπός της δημιουργίας αυτών των εκδηλώσεων, είναι ιερός, είναι η αφύπνιση των πάντων, είπε, κάνοντας αναφορά στον κίνδυνο που ελλοχεύει για εμάς του Ορθοδόξους Έλληνες και τα δεινά που καραδοκούν για το Έθνος και την πατρίδα μας. O Επίσκοπός μας έδωσε τις ευχές του σε όλους, όσοι συνέβαλλαν και συμβάλουν στην προσπάθεια για αυτή την αφύπνιση, με την ευχή να συνεχίσουν συλλογικά και με ακόμη περισσότερη δύναμη και ελπίδα.

«100 χρόνια “Α”λήθεια» - μια μνημειώδης απόδοση φόρου τιμής στους Ρωμιούς του Πόντου, μάρτυρες της Γενοκτονίας

.

Σάββατο09Νοέμβριος2019

«100 χρόνια “Α”λήθεια» - μια μνημειώδης απόδοση φόρου τιμής στους Ρωμιούς του Πόντου, μάρτυρες της Γενοκτονίας

   Με μια μνημειώδη επετειακή εκδήλωση, με ένα άγγιγμα ψυχής απέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Αττικής και Βοιωτίας τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους Ρωμιούς εκείνους που άδικα και μαρτυρικά υπέστησαν τη φοβερότερη των πράξεων για την ανθρώπινη φύση, τη Γενοκτονία.

   «100 χρόνια “Α”λήθεια», ήταν ο τι τίτλος του συγκλονιστικού γεγονότος, του θεαματικού μουσικού ποιήματος, που με την ευχή και την προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Χρυσοστόμου, δημιούργησε η Μητρόπολη, εν είδει μνημόσυνου της εκατονταετίας, για τους άθαφτους μάρτυρες του Πόντου. 

   Ανατριχιαστικές αφηγήσεις και περιγραφές των μαζικών βασανισμών, πραγματικές, αυθεντικές σπάνιες εικόνες και ντοκουμέντα του στυγερού εγκλήματος, μουσικές, παραδοσιακοί θρήνοι και άσματα που «παρέσυραν» στους τραγικούς χρόνους του 1914-1923 φέρνοντας δάκρυα στα μάτια και άγγιγμα στις συνειδήσεις όλων, όσοι βίωσαν από κοντά το έργο. Ένα έργο, σταθμό, την βαρύνουσα σημασία του οποίου απέδωσε ο ίδιος ο Επίσκοπός μας κ. Χρυσόστομος αναλαμβάνοντας το καλωσόρισμα, στην υψίστης εθνικής και θρησκευτικής σημασίας αυτή μνεία (πατήστε εδώ). Ένα έργο που τιμά την Εκκλησία μας και τους επιγόνους των μαρτύρων, δημιουργούς και συμμετέχοντες. 

   Στη μεγάλη αυτή παραγωγή, στο συλλογικό αυτό έργο, συνέβαλε πλήθος ανθρώπων, περί τους 100, ειδικών και εθελοντών, η μεικτή Χορωδία της Μητροπόλεώς μας «Υμνωδοί», το σύνολο δράματος, αφήγησης και απαγγελίας «Λυδία», κληρικοί, λαϊκοί, μικρά παιδιά και οικογένειες σύσσωμες. 

   Ένα έργο γεμάτο συγκίνηση, τιμή και περηφάνεια, που δεν παρακολούθησαν, αλλά βίωσαν, όπως χαρακτηριστικά είπαν οι θεατές εξερχόμενοι του θεάτρου.

   Το έργο, το μουσικό αφηγηματικό δράμα με τίτλο «100 χρόνια Αλήθεια» παρουσιάσθηκε απόψε, στο Δημοτικό κινηματοθέατρο “Γαλαξίας” στον Ασπρόπυργο.

   Ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεώς μας π. Μιχαήλ Κωνσταντινίδης ευχαρίστησε, εκ μέρους του Ποιμενάρχου μας, όλους, όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία, εκτέλεση και διοργάνωση του έργου, καθώς κι αυτούς που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. 

   Ιδιαίτερη στιγμή της όμορφης και μεστής σε συναίσθημα βραδιάς, αποτέλεσε μια μικρή έκπληξη, ένα μικρό δώρο προς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας. Ένα βίντεο - αφιέρωμα στα 20 χρόνια της Αρχιερατείας που φέτος έκλεισε ο Επίσκοπός μας, με περιεχόμενο ενδεικτικό από τη διάβα του, των δύο περασμένων δεκαετιών, που με φροντίδα έφτιαξαν οι συνεργάτες, πνευματικά του παιδιά. Μια μικρή ένδειξη αγάπη και ένα ελάχιστο «ευχαριστώ» προς τον θεσμό, τον Επίσκοπο που είκοσι χρόνια τώρα υπηρετεί ακούραστα και θυσιαστικά, Εκείνον που όλοι πιστεύουμε. 

   Ο Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, βαθιά συγκινημένος, επιλόγισε το έργο και απηύθυνε εγκάρδιο, πατρικό χαιρετισμό, έδωσε θερμές ευχαριστίες προς τους συντελεστές με ιδιαίτερη αναφορά στον Πρωτοσύγκελο, και με την ευχή «ποτέ ξανά Γενοκτονία».

           

Συντελεστές «100 χρόνια “Α”λήθεια»:

Συγγραφή σύνθεση κειμένων - Σκηνοθεσία: Ευαγγελία Ψαρομμάτη

Μουσική διδασκαλία - Χοραρχία: Ιωάννης Κιαχόπουλος

Επιμέλεια βίντεο, ηχητικών εφέ, εικόνας & mapping: Πρωτοσύγκελος  π. Μιχαήλ Κωνσταντινίδης

Επιμέλεια παραγωγής: Πρεσβύτερος π. Ματθαίος Μαβίδης

Αφήγηση:

Πρεσβύτερος π. Λεωνίδας Πίττος

Πρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Πετσαλίδης

Ευδοκία Γυριχίδη

Καλλιόπη Μαυρίδη

Ιωάννα Κωνσταντινίδη

Νικόλαος Κωνσταντινίδης

Σόλο (τραγούδι):

Ιωάννης Κιαχόπουλος

Γεώργιος Γυριχίδης

Ιωάννης Γιαζγκουλίδης

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Πρεσβυτέρα Αναστασία Γυριχίδη

Ευδοκία Γυριχίδη

Φωτεινή Μαυρίδου                      

Χρυσάνα Γυριχίδη

Ορχήστρα:

Γεώργιος Θεοδωρίδης (Υπεύθ. Ορχήστρας - Λύρα)

Παναγιώτης Δημητρακόπουλος (Κανονάκι) 

Ιορδάνης Καρακασίδης (Λύρα)

Γεώργιος Μουρατίδης (Πλήκτρα)

Παύλος Μουρατίδης (Κρουστά)

Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (Νταούλι)

Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (Νέϋ)

Υπεύθυνη σκηνής: Κυριακή Μωϋσιάδη

Μεικτή Χορωδία της Μητροπόλεώς μας, τους «Υμνωδοί»:

Ιωάννης Γιαζγκουλίδης, Γεώργιος Γυριχίδης, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Δαμιανός Κουρτσόπουλος, Γεώργιος Σαββουλίδης, Ματθαίος Μεσαριτσίδης, Παναγιώτης Κουσίδης, Δημήτριος Σαμαρίδης, Ηλίας Κουϊμτσίδης, Νικόλαος Μαυρίδης, Κωνσταντίνος Τανίδης, Ευάγγελος Βασιλόγιαννης, Χρήστος Παντελίδης, Νικόλαος Βασιλειάδης, Χαράλαμπος Σιδηρόπουλος, Δημήτριος Μουρατίδης

Πρεσβυτέρα Αναστασία Γυριχίδη, Χρυσάνα Γυριχίδη, Φωτεινή Μαυρίδου, Μαρία Παπαδοπούλου, Μαρία Πιπερίδη, Ευαγγελία Μαυρίδου, Αργυρώ Τσοκάνη, Σοφία Μεσαριτσίδου, Αυγή Κιαχοπούλου, Καλλιόπη Εραλίδη, Αικατερίνη Καρβουνίδου, Μαρία Παναγιωτίδου, Ελένη Αντεκελίδη, Ελισάβετ Λαζαρίδη, Σόνια Παπαδοπούλου, Ισιδώρα Τσοκάνη, Χρυσοβαλάντου Νεανίδη, Ιουλία Τσοκάνη, Ευρίκλεια Κουρτσοπούλου,, Θεοδώρα Σαββουλίδου, Αναστασία Σιδηροπούλου

Σύνολο δράματος, αφήγησης και απαγγελίας «Λυδία»:

Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Σάββας Πετρίδης, Ιωάννης Μελετίδης, Γεώργιος Κεσσόπουλος, Αλέξιος Χριστοφορίδης, Ελισάβετ Δαμιανίδου, Αθηνά Κωνσταντινίδη, Μαρία Παπαδοπούλου, Διακόνισσα Αφροδίτη Μουρατίδου, Αγγελική Παπασπύρου, Αναστασία Παπαδοπούλου, Ελένη Κουγιουμτζίδου, Χριστίνα Κουσίδου, Μαρία Κωνσταντινίδη, Αναστασία Σπυριδοπούλου, Σιμέλα Παπαδοπούλου, Ιωάννα Μαντά, Νίκη Μαντά, Ελένη Μεσαριτσίδου, Αικατερίνη Πετσαλίδη, Γαβριέλα Μεσαριτσίδου, Ανδρέας Κόλλιας, Χρυσόστομος Νεανίδης, Μιχαήλ Κωνσταντινίδης, Νικόλαος Πετσαλίδης, Κυριακή Νεανίδη, Αρέθα Μαντά, Ειρήνη Κόλλια, Μαρία Μαντά, Ηλιάνα Μεσαριτσίδου, Θεοτόκης Μεσαριτσίδης

Τεχνική υποστήριξη ήχος & φώτα: Axon Sound

Φωτογραφία: Γεώργιος Χαριτίδης

Σχέδιο γραφιστικής: Κωνσταντίνος Καμενίδης

Στούντιο ηχοληψίας: Ιωάννης Μιχαηλίδης, Studio "ΗΡΑ"

Εκτύπωση εντύπων: "Art Colour"

Βοηθ. ενδυματολογία: Ελένη Μεσαριτσίδου, Σοφία Εκκλή, Σοφία Μεσαριτσίδου, Βαλεντίνα Ουσταμπασίδου

Το Χορευτικό Ποντίων Ασπροπύργου του Συλλόγου «Ακρίτες του Πόντου».

Ευχαριστίες προς όσους τίμησαν με την παρουσία τους:

Τον Σεβασμιώτατο Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος

Τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεθώνης κ. Αμβρόσιο

Τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, κ. Αθανάσιο Μπούρα

Τον Ἀντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Κύριον Ελευθέριο Κοσμόπουλο 

Το Δήμαρχο Διονύσου, κ. Ιωάννη Καλαφατέλη 

Την Αντιδήμαρχο Παιδείας, Κοινωνικής Προστασίας, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Ασπροπύργου, κα Σοφία Μαυρίδη 

Τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ασπροπύργου , κ. Αναστάσιο Παπαδόπουλο 

Τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας τού Δήμου Ασπροπύργου, κ. Αβραάμ Κωνσταντινίδη 

Τον Πρόεδρο τού Πνευματικού Κέντρου τού Δήμου Ασπροπύργου, κ. Δημήτριο Καγιὰ 

Τον Πρόεδρο τής ΚΕΔΑ τού Δήμου Ασπροπύργου, κ. Παντελεήμωνα Σαββίδη

Τον Πρόεδρο τού  ATTICA TV, κ. Δημήτριο Παπαδόπουλο 

Το Διοικητικό μέλος του ATTICA TV, κ. Τσολερίδη Κωνσταντίνο

Τον Αντιπρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Ασπροπύργου και  Πρόεδρο τού Συλλόγου Κατοίκων Παραλίας Ασπροπύργου, κ. Αντώνιο Κοναξὴ 

Τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Ασπροπύργου 

κα Μαρία Ατματσίδου και

κ. Κώστα Χιονίδη

Τούς Δημοτικούς Συμβούλους των Δήμων Διονύσου κ. Παναγιώτη Τσούκα και Θηβών κ. Δημήτριο Τούτουζα

Τον Πρόεδρο Κοινότητας Ροδοπόλεως κ. Βασίλειο Κλεφτάκη 

Τον Κοινοτικό Σύμβουλο Κοινότητας Ροδοπόλεως  κ. Χαράλαμπο Κόκκινο 

Τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου» κ. Ιωάννη Σεπτούχα

Τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Αχαρνών «Καπετάν Ευκλείδης» κ.Ιωάννη Τοπαλίδη

Τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Λιοσίων «Η Τραπεζούντα» κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο

Την Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Μάνδρας «Οι Διόσκουροι» κ. Βαρβάρα Παρασκευοπούλου

Την Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Ελευσίνας «Νέα Τραπεζούντα» κ. Σοφία Παντελίδη-Κοσμίδη

Την Αντιπρόεδρο Παμποντιακής Νοτίου Ελλάδος και Νήσων κα Αθηνά Σωτηριάδου

Την Πρόεδρο Συλλόγου Τριτέκνων κα Μαρία Ναυροζίδου

Την Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Μαγούλας & Περιχώρων κ. Άννα Τσεραχίδη

Τον ποδηλάτη Βασίλη Καριοφυλλίδη