Κυριακή Αγ. Πατέρων Α´ Οικουμενικής Συνόδου στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Βιλίων Αττικής

.

Κυριακή13Ιούνιος2021

Κυριακή Αγ. Πατέρων Α´ Οικουμενικής Συνόδου στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Βιλίων Αττικής

 

Oik Syn A 2

    Στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Βιλίων λειτούργησε σήμερα, Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.Χρυσόστομος. 

"Εάν ημείς σιωπήσωμεν, οι λίθοι κεκράξονται". Άρθρο του Σεβ. Μητρ. Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου

.

Παρασκευή11Ιούνιος2021

"Εάν ημείς σιωπήσωμεν, οι λίθοι κεκράξονται". Άρθρο του Σεβ. Μητρ. Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου

Image 1 copy

   Προ ολίγων ημερών ακούσθηκε από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας μια «ενδιαφέρουσα» ομιλία σχετική με το πολύ σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα το οποίο απειλεί την πατρίδα μας με την μελλοντική εξαφάνιση του ελληνικού στοιχείου. Συγκεκριμένα, η ομιλία περιλάμβανε στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν με εγκυρότητα την διαρκή αύξηση της υπογεννητικότητας και την αντιστρόφως ανάλογη αριθμητική υπεροχή του ηλικιωμένου πληθυσμού έναντι του ανηλίκου.

Η απόδοση του Πάσχα στην Ιερά Μονή Αγίου Μηνά Ανθούσας

.

Τετάρτη09Ιούνιος2021

Η απόδοση του Πάσχα στην Ιερά Μονή Αγίου Μηνά Ανθούσας

   Η Λαμπρή εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου μας απεδόθηκε με πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργουντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου στην Ιερά Μονή Αγίου Μηνά στην Ανθούσα. 

   Με περίσσεια χαρά οι πιστοί άκουσαν το τελευταίο για φέτος, αλλά διαχρονικό παιάνα της νίκης κατά του θανάτου, το Χριστός Ανέστη, όπως ακριβώς το άκουσαν εκείνη την ημέρα, τη μιά των Σαββάτων, οι Άγιες Μυροφόρες και οι Θείοι Μαθητές.
   
   Στη σύντομη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ανάσταση του Χριστού, το συγκλονιστικότερο γεγονός της χριστιανοσύνης, την αιτία για την οποία βρισκόμαστε σε μια πίστη όλο φως, όλο ζωή. Εξαιτίας της Αναστάσεως, η ζωή κάθε συνειδητού χριστιανού είναι λουσμένη στο Φως. Γιατί; Διότι για εμάς δεν υπάρχει θάνατος. Διότι πορευόμαστε στη ζωή με άγκυρα ελπίδος την επαγγελία Εκείνου που είπε: «μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος». Αμήν.

Σύναξη Κατηχητών της Μητροπόλεως και Στελεχών των Παιδικών Κατασκηνώσεων «Περιβόλι της Σουμελά» στον Καθεδρικό

.

Παρασκευή04Ιούνιος2021

Σύναξη Κατηχητών της Μητροπόλεως και Στελεχών των Παιδικών Κατασκηνώσεων «Περιβόλι της Σουμελά» στον Καθεδρικό

            Σύναξη των Κατηχητών της Ι. Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας πραγματοποιήθηκε, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου  Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, απόψε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών.
         
            Στην καθιερωμένη συνάντηση που πραγματοποιείται ετησίως με τη λήξη της κατηχητικής περιόδου γίνεται μικρός απολογισμός του έργου του Κατηχητικού Σχολείου για τη χρονιά που πέρασε.
 
           Το ειδικά διαμορφωμένο για το έτος 2020-21 διδακτικό αντικείμενο των Ευαγγελικών Περικοπών, η ανάπτυξη του περιεχομένου για όλες τις βαθμίδες, και η εβδομαδιαία επικοινωνία των μαθημάτων προς τους Κατηχητές της Μητροπόλεως ήταν το κεντρικό θέμα της συζήτησης που καλλιεργήθηκε μεταξύ του Σεβασμιωτάτου και των συμμετεχόντων Κατηχητών. Συγκεκριμένα, για την ιδιαιτέρως σύνθετη κατηχιτική χρονιά που πέρασε, σχολιάστηκαν ζητήματα όπως η μέσω διαδικτύου διδασκαλία, η συμμετοχή των γονέων στο έργο των Κατηχητικών, τα μέτρα και οι συνθήκες των δια ζώσης -κατά την έναρξη της χρονιάς- μαθημάτων, αλλά και η προετοιμασία για το επόμενο έτος.
 
            Το έργο των Κατηχητικών Σχολείων, σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, δεν τελειώνει με τη λήξη της σχολικής περιόδου, αλλά συνεχίζεται και κατά τη θερινή περίοδο μέσα από τις δράσεις των Παιδικών Κατασκηνώσεων της Ι. Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας «Περιβόλι της Σουμελά» που εξαιτίας της ιδιαιτερότητας των συνθηκών θα υλοποιηθεί φέτος με τη μορφή του Ημερήσιου Θερινού Προγράμματος.
 
            Στη συνάντηση των Κατηχητών παρίσταντο και ο Πρωτοσύγκελος, καθώς και Κληρικοί της Μητροπόλεως που εκτός από την ιδιότητά τους ως Ιερείς, έχουν την ευθύνη -με την ευχή του Επισκόπου- του κατηχητικού έργου που επιτελείται στις ενορίες τους.
 
            Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους, όσοι συμμετέχουν στο ευλογημένο έργο των Κατηχητικών Σχολείων που -μαζί με τις Κατασκηνώσεις- ίσως αποτελούν πλέον, τον μοναδικό φορέα ουσιαστικής Ελληνορθόδοξης εκπαίδευσης.
 
            Αμέσως μετά ακολούθησε συνάντηση της Διευθύντριας των Κατηχητικών Σχολείων και των Παιδικών Κατασκηνώσεων με τα Στελέχη από το «Περιβόλι της Σουμελά». Κατόπιν ευχής και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην οργάνωση, τη λειτουργία και τον συντονισμό του Ημερήσιου Θερινού Προγράμματος για αγόρια και κορίτσια που θα υλοποιηθεί και φέτος το Καλοκαίρι με θέμα «Η Κληροδότρια Επανάσταση του 1821».