Η σύναξη του εν Χώναις θαύματος

.

Πέμπτη19Σεπτέμβριος2019

Η σύναξη του εν Χώναις θαύματος

   Με κατάνυξη εορτάσθηκε η ανάμνηση του εν Χώναις θαύματος του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ στον Ιερό Ναό Ταξιάρχη Ασπροπύργου.

   Το εσπέρας τελέσθηκε Αρχιερατική Χοροστασία υπό του Ποιμενάρχου μας και ακολούθως η λιτάνευση της εικόνας υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου με τη συμμετοχή Κληρικών και ευσεβών πιστών.

Σύναξη των Κατηχητών και των Στελεχών της Κατασκήνωσης στον Αγ. Κωνσταντίνο Ασπροπύργου

.

Τρίτη17Σεπτέμβριος2019

Σύναξη των Κατηχητών και των Στελεχών της Κατασκήνωσης στον Αγ. Κωνσταντίνο Ασπροπύργου

   Η καθιερωμένη κάθε Σεπτέμβριο «Σύναξη Κατηχητών» της Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου στην παρακείμενη αίθουσα του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στην Άνω Φούσα Ασπροπύργου.   

   Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Κατηχητές για την προσφορά και τη διακονία τους στο έργο της Εκκλησίας και τους συνεχάρη για την συνεργασία και τη συνέπεια που επιδεικνύουν στην ιερή αυτή εθελοντική τους εργασία. Στη συνέχεια ανέπτυξε την απεσταλμένη εκ των προτέρων θεματολογία στους Κατηχητές, οι οποίοι με τη σειρά τους έκαναν προτάσεις με αποτέλεσμα την ανάπτυξη εποικοδομητικής συζήτησης.

   Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν:

- Προσέλκυση παιδιών και γονέων - ανάπτυξη Τμημάτων στις ενορίες

- Συμμετοχή Κατηχητικών σε παρελάσεις και λιτανείες της Μητροπόλεως

- Συμμετοχή παιδιών στις δράσεις της Μητροπόλεως «Υμνωδοί» και «Λυδία»

- Εθνικό μάθημα με θέμα «Άγιος Νεκτάριος, Επίσκοπος Πενταπόλεως» με αφορμή τα 100 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου

- Επικοινωνία ύλης - αποστολή μαθημάτων

- Κατασκήνωση, η συνέχεια και ολοκλήρωση του Κατηχητικού Σχολείου

- Ψυχαγωγικές δραστηριότητες - εκδρομές – επισκέψεις

   Με την ολοκλήρωση της ανταλλαγής απόψεων ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την «Ευχή» και έδωσε τους διορισμούς στους Κατηχητές της Μητροπόλεως.

Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων της Ο.Ε.ΒΥ.Χ.

.

Δευτέρα16Σεπτέμβριος2019

Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων της Ο.Ε.ΒΥ.Χ.

   Τον καθιερωμένο Αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων της Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος υπό του Πρωτοσυγκέλου π. Μιχαήλ και του Διακόνου π. Κωνσταντίνου, στην αίθουσα διδασκαλίας της Ο.Ε.ΒΥ.Χ. παρουσία του κ. Μιχαήλ Μακρή, Πρωτοψάλτη, Καθηγητή του Εθνικού Ωδείου Αθηνών και Διευθυντή της Βυζαντινής, Παραδοσιακής Χορωδίας και Ορχήστρας του Εθνικού Ωδείου Αθηνών, ιδρυτή και Διευθυντή της Ο.Ε.ΒΥ.Χ., καθώς και διδασκομένων και μελών της Ο.Ε.ΒΥ.Χ.

   Ανάμεσα στους μουσικόφιλους παρόν ήταν ο Καθηγητής Γαστρεντολογίας κ. Ιωάννης Τριανταφυλλίδης.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Μητροπολίτης μας τόνισε την ευλογία που πηγάζει από την υμνολογία του Θεού, όταν γίνεται με γνώμονα την Αγάπη και προοπτική την Θεία λατρεία. Επίσης, ευχήθηκε στους μαθητές, έχοντας συνέπεια, να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά  στην σπουδή της Μουσικής, ενώ στον Διευθυντή κ. Μακρή ευχήθηκε να τον συνοδεύει η Χάρις του Θεού, ώστε με υπομονή και τον αρχικό ζήλο να συνεχίσει το έργο της διδασκαλίας.

   Με τη σειρά του, ο κ. Μιχαήλ Μακρής εξιστόρησε κάποια σημεία της προσωπικής του πορείας στην σπουδή τόσο της Βυζαντινής, όσο και της Ευρωπαϊκής μουσικής, που αποτέλεσαν καθοριστικούς παράγοντες για την εξέλιξη της Ο.Ε.ΒΥ.Χ.

 

Ο Αγιασμός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας

.

Κυριακή15Σεπτέμβριος2019

Ο Αγιασμός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας

   Με ικανή την παρουσία μουσικόφιλων μαθητών κάθε ηλικίας, με τη συμμετοχή Κληρικών και του διδασκάλου κ. Ιωάννου Κιαχόπουλου, τελέσθηκε απόψε, ο Αγιασμός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο στην παρακείμενη αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου Ασπροπύργου.

   Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους να έχουν σταθερότητα στην ευλογημένη αυτή διακονία, στο να υμνούν τον αληθινό Θεό. Η θέλησή σας, είπε, είναι το μεγαλύτερο εφόδιο για τα πάντα στη ζωή σας. Αξιοποιήστε την για τη δόξα Εκείνου.