Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου η επέτειος των 18 ετών Αρχιερατείας του Επισκόπου μας

.

Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου η επέτειος των 18 ετών Αρχιερατείας του Επισκόπου μας

      Τη συμπλήρωση 18 ετών Αρχιερατείας του Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, εορτάσαμε το βράδυ της Τρίτης, 3 Αυγούστου, με νυχτερινή Ακολουθία και Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Επισκόπου μας, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.
      Την επέτειο του Σεβασμιωτάτου τίμησε με την παρουσία του και τη συμμετοχή του στο Σύλλείτουργο ο Σεβασμιώτατος Θεσσαλονίκης, κ. Γρηγόριος, καθώς και Ιερείς της Μητροπόλεως μας.
      Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στο ποίμνιο, σε μια άκρως οικογενειακή ατμόσφαιρα, θέλησε να ευχαριστήσει όλους, όσοι συνέβαλαν σε αυτό που είναι σήμερα ως προσωπικότητα, κάνοντας αναφορά σε μακαριστά πρόσωπα, αλλά και στους Αρχιερείς, που τον επέλεξαν για τη θέση του Αρχιερέα. Αναφέρθηκε στο δύσκολο, σκληρό και μοναχικό βίο ενός Επισκόπου, που στόχο έχει να δημιουργήσει ένα δυνατό υπόβαθρο για τη Μητρόπολη του, αποτελούμενο από ανθρώπους, Ιερείς ακέραιους και σταθερούς, φωτεινά παραδείγματα για την κοινωνία που διακονούν. Ο Επίσκοπος μας μίλησε από καρδιάς για τους στόχους τους οποίους έχει θέσει, κάποιοι από τους οποίους ο Θεός ύστερα από χρόνια επέτρεψε να αρχίσουν να υλοποιούνται.

Η εορτή Ανακομιδής Λειψάνων Αγίου Στεφάνου στο Ηράκλειο

.

Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Η εορτή Ανακομιδής Λειψάνων Αγίου Στεφάνου στο Ηράκλειο

      Στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Ηρακλείου Αττικής χοροστάτησε στον Εσπερινό της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Πρωτομάρτυρος, ο Επίσκοπός μας.
      Ο Σεβασμιώτατος επικαλέσθη τη πρεσβεία του Αγίου, να γεμίσει η ψυχή κάθε Χριστιανού με αγάπη και συγχωρητικότητα, όπως ήταν γεμάτη η ψυχή του Aγίου Στεφάνου.

Η εορτή της Αγίας νεομάρτυρος Κασσάνδρας της Τραπεζούντιας

.

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Η εορτή της Αγίας νεομάρτυρος Κασσάνδρας της Τραπεζούντιας

      Ταπεινά και κατανυκτικά τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας νεομάρτυρος Κασσάνδρας της Τραπεζούντιας σήμερα, πρώτη ημέρα της νηστείας του δεκαπενταύγουστου. Θεία Λειτουργία ετελέσθη στην Ιερά Μονή Κοσμοσώτειρας Κρυονερίου με συμπροσευχόμενο τον Επίσκοπο μας, καθώς και στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως στα Λεύκτρα Βοιωτίας.

Ι' Κυριακή Ματθαίου στον Kαθεδρικό

.

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Ι' Κυριακή Ματθαίου στον Kαθεδρικό

        Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών λειτούργησε σήμερα ο Επίσκοπός μας, Ι' Κυριακή Ματθαίου.
        Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας για τη θεραπεία του δαιμονισμένου νέου από τον Κύριον μας, τόνισε τη μοναδική αξία που έχουν για το Χριστιανό η νηστεία, η εγκράτεια και η προσευχή. Πρόκειται για καταστάσεις που με τη Χάρη του Χριστού μας, ενδυναμώνουν τον άνθρωπο, τον οχυρώνουν, τον βοηθούν να νικήσει και να εξαφανίσει κάθε κακό. Κι όταν η προσπάθεια για νηστεία, εγκράτεια και προσευχή γίνει από τον καθένα κι από όλους συλλογικά, τότε η δύναμη της Χάριτος γιγαντώνεται, γίνεται ανίκητη, ικανή να ανατρέψει τα κακώς κείμενα των καιρών μας. Η δύναμη της Ορθόδοξης πίστης του λαού μας είναι αυτή που πολλές φορές μας έσωσε κατά το παρελθόν. Η διατήρηση του Ορθόδοξου χαρακτήρα του Έθνους μας, είναι αυτή που θα μας σώσει και στο μέλλον είπε κλίνοντας, τοποθετούμενος με σαφήνεια σε σχέση με τα όσα σχετικά ακούστηκαν τελευταία.