Παρουσία και συμμετοχή της Μητροπόλεως στις εκδηλώσεις στο Σύνταγμα για τη Γενοκτονία

.

Κυριακή19Μάιος2019

Παρουσία και συμμετοχή της Μητροπόλεως στις εκδηλώσεις στο Σύνταγμα για τη Γενοκτονία

   Στις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, παρίστατο απόψε, ο Επίσκοπός μας, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο, Κληρικούς της Μητροπόλεως και βέβαια πλήθος ενοριτών Ποντίων από την Μητροπολιτική μας περιφέρεια και μη.

   Ο Σεβασμιώτατος παρευρέθηκε στην αλλαγή Προεδρικής φρουράς από Πόντιους εύζωνες, (ενδεδυμένους με τη στολή του Πόντιου αντάρτη και όχι με φορεσιά, αφού πρόκειται για φαντάρους Ποντίους), την κατάθεση στεφάνων και την πορεία προς το τουρκικό προξενείο για την επίδοση του ψηφίσματος.

   Οι δράσεις της Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας για την δικαίωση των 353.00 άταφων νεκρών του 1919 από τους Νεότουρκους, συνεχίζεται…

Η 17η τακτική Αιμοδοσία της Μητροπόλεως την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας

.

Κυριακή19Μάιος2019

Η 17η τακτική Αιμοδοσία της Μητροπόλεως την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας

   Συμβολικά επελέγη η 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας, για τη διοργάνωση και υλοποίηση, με την ευχή του Σεβασμιωτάτου μας κ. Χρυσοστόμου, της 17ης τακτικής Αιμοδοσίας της Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας. Το ποίμνιο της Εκκλησίας μας, πιστό στο φιλανθρωπικό του καθήκον, απέδωσε φόρο τιμής με το ίδιο του το αίμα. Η αιμοδοσία αποτελεί ένδειξη αλληλεγγύης, προσφοράς και αγάπης προς τον συνάνθρωπο, αισθήματα καταγεγραμμένα στον γενετικό κώδικα των Ελλήνων και ειδικά των Ελλήνων του Πόντου, των απογόνων του Γένους που λίγο έλειψε να εξοντωθεί από το απάνθρωπο έγκλημα των Νεότουρκων.  

   Η αιμοδοσία έλαβε χώρα, όπως πάντα, στην παρακείμενη αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Άνω Φούσα Ασπροπύργου, όπου ειδικό κλιμάκιο ιατρών από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» παρευρίσκετο κατά το διάστημα από τις 09.00 έως τις 14.00.

   Ο Επίσκοπός μας, που επισκέφθηκε την αίθουσα της αιμοδοσίας για να ευλογήσει την ενέργεια, ευχαρίστησε τους εθελοντές αιμοδότες, καθώς και τα μέλη της συντονιστικής ομάδας της Μητροπόλεως.

Αγιασμός και εγκαίνια του γηπέδου του ποδοσφαιρικού Συλλόγου «Πυρρίχιος» Ασπροπύργου, την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας

.

Κυριακή19Μάιος2019

Αγιασμός και εγκαίνια του γηπέδου του ποδοσφαιρικού Συλλόγου «Πυρρίχιος» Ασπροπύργου, την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας

   Τον Αγιασμό στα εγκαίνια του νέου γηπέδου του ποδοσφαιρικού Συλλόγου Ασπροπύργου «Πυρρίχιος» τέλεσε σήμερα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.

   Το νέο στολίδι της πόλεως αποφάσισαν να εγκαινιάσουν σήμερα, συμβολικά, οι παράγοντες της ομάδας και του Δήμου, τιμώντας με την ανάδειξη του έργου τους, τους αδικοχαμένους προγόνους τους. Ο Σεβασμιώτατος, ευχήθηκε, η νέα εγκατάσταση να φιλοξενήσει γεγονότα που θα τιμήσουν την ιστορία και τον πολιτισμό τους, που εξακολουθεί να υφίσταται, πάρα τις προσπάθειες των γενοκτόνων πριν από 100 χρόνια, να αφανίσουν τον Ποντιακό Ελληνισμό από το προσώπο γης.

«100 χρόνια Αλήθεια», 19 Μαΐου η Μητρόπολή μας τιμά τους 353.000 νεκρούς με σειρά Εκδηλώσεων

.

Κυριακή19Μάιος2019

«100 χρόνια Αλήθεια», 19 Μαΐου η Μητρόπολή μας τιμά τους 353.000 νεκρούς με σειρά Εκδηλώσεων

   Σε συνέχεια των δράσεων της φετινής χρονιάς, για την απόδοση τιμής στη μνήμη των αδίκως δολοφονηθέντων Ελλήνων του Πόντου, ύστερα από 100 ακριβώς χρόνια, η Μητρόπολη Αττικής και Βοιωτίας, σήμερα, 19 Μαΐου, διοργάνωσε και συμμετείχε σε σειρά εκδηλώσεων.

   Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των Γενοκτονηθέντων Ελλήνων του Πόντου και απόδοση φόρου τιμής σε Ασπρόπυργο και Αχαρνές

   Καθοριστική ήταν η παρουσία της Μητροπόλεώς μας, σήμερα, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, και δη της συμπλήρωσης των 100 ετών από το τραγικό γεγονός το οποίο στιγμάτισε την νεότερη ιστορία της ανθρωπότητας, σε σειρά εκδηλώσεων και δράσεων σε Ασπρόπυργο και Αχαρνές, για την απόδοση φόρου τιμής στους άταφους νεκρούς.

   Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος παρέστη τιμητικά, τις πρωινές ώρες, στις επετειακές εκδηλώσεις που παραδοσιακά διοργανώνει ο Δήμος Ασπροπύργου, και που φέτος, αποτέλεσαν ένα πραγματικά παλλαϊκό γεγονός.

   Ο Επίσκοπός μας τέλεσε αρχικά Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Γκορυτσάς με τη συμμετοχή Κληρικών της Μητροπόλεως. Από εκεί μετέβη, εν πομπή και υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου, συνοδεία Κληρικών, του Δημάρχου Ασπροπύργου κ. Μελετίου, μελών των Τοπικών Αρχών και Φορέων, εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου και της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και πλήθος κόσμου, στο Μνημείο Γενοκτονίας στην ομώνυμη Πλατεία. Έμπροσθεν του Μνημείου ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της Γενοκτονίας. Ακολούθησε η ομιλία του Δημάρχου και στη συνέχεια η κατάθεση στέφανων. Τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων των ενοριών του Ασπροπύργου συμμετείχαν σύσσωμα στην παρέλαση που ακολούθησε, στο πλαίσιο του προγράμματος των εκδηλώσεων, εκπροσωπώντας περήφανα την Εκκλησία μας. Έντονη ήταν και η παρουσία των Ποντιακών Συλλογικών Φορέων της ευρύτερης περιοχής, που συμμετείχαν στην παρέλαση και συγκεκριμένα, «οι Ακρίτες του Πόντου» Ασπροπύργου, η Εύξεινος Λέσχη «Καπετάν Ευκλείδης» Αχαρνών, ο Σύλλογος Ποντίων Μάνδρας «Διόσκουροι», «ο Σύλλογος Ποντίων Μαγούλας και Περιχώρων», καθώς και ο Σύλλογος Ποντίων Άνω Λιοσίων «Η Τραπεζούντα».