Νυχτερινές Ακολουθίες στους Ιερούς Ναούς Αγίας Τριάδος Ροδοπόλεως και Ασπροπύργου

.

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Νυχτερινές Ακολουθίες στους Ιερούς Ναούς Αγίας Τριάδος Ροδοπόλεως και Ασπροπύργου

            Νυχτερινή Ακολουθία με Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Επισκόπου μας με συλλειτουργούς Ιερείς της Μητροπόλεώς μας, τελέστηκε τη Δευτέρα προς Τρίτη, εορτή των Αγίων Παραμόνου και Φιλουμένου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στη Ροδόπολη. Αντίστοιχα, Ακολουθία και Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Πέμπτη προς Παρασκευή, εορτή του Αγίου Προφήτου Αββακούμ και της Αγίας Μυρώπης της Χιοπολίτιδος στον ομώνυμο Ιερό Ναό στον Ασπρόπυργο.
            Την περίοδο αυτή της Αγίας Σαρακοστής των Χριστουγέννων, ο Επίσκοπός μας με κληρικούς του, τελούν νυχτερινές Ακολουθίες σε ενορίες της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας, προς πνευματική στήριξη του ποιμνίου χάριν ευλογίας και αγιασμού όλων. 
Την προηγούμενη εβδομάδα, εορτή των Αγίων Αμφιλοχίου, Επισκόπου Ικονίου και Γρηγορίου, Επισκόπου Ακραγαντινών, τελέστηκε νυχτερινή Ακολουθία στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Μαγούλας.

ΙΓ' Κυριακή Λουκά στους Αγίους Αναργύρους Μάνδρας

.

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

ΙΓ' Κυριακή Λουκά στους Αγίους Αναργύρους Μάνδρας

            Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στη Μάνδρα Αττικής λειτούργησε σήμερα, Κυριακή ΙΓ' Λουκά, ο Επίσκοπός μας με συλλειτουργό τον εφημέριο του Ναού, π. Αθανάσιο.
            Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του εξήγησε την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, προτρέποντας το εκκλησίασμα να ζει σύμφωνα με το θέλημα του Θεού.
            Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο εφημέριος και η Εκκλησιαστική Επιτροπή παρέθεσαν πλούσιο κέρασμα στον Επίσκοπο και στο εκκλησίασμα. 

Ο Επίσκοπός μας στην Ευαγγελίστρια Θήβας και στους Αγίους Αποστόλους Δάφνης

.

Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2017

Ο Επίσκοπός μας στην Ευαγγελίστρια Θήβας και στους Αγίους Αποστόλους Δάφνης

            Την εορτή του Αγίου Στυλιανού τίμησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τιμώντας συνάμα και τους εορτάζοντες εφημέριους των Ιερών Ναών Παναγίας Ευαγγελιστρίας Θηβών, π. Στυλιανό Κομνηνό και Αγίων Αποστόλων Δάφνης Αθηνών, π. Στυλιανό Τομαή.
            Στον Εσπερινό της εορτής ο Επίσκοπός μας χοροστάτησε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Θηβών, τη δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Δάφνης, οπού προσήλθαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβασμιώτατοι Πειραιώς και Σαλαμίνος, κ. Γερόντιος και Δημητριάδος, κ. Φώτιος.

Ο Εσπερινός της Αγίας Αικατερίνης στο Λουτουφί Βοιωτίας

.

Πέμπτη 07 Δεκεμβρίου 2017

Ο Εσπερινός της Αγίας Αικατερίνης στο Λουτουφί Βοιωτίας

             Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μόνη Αγίας Αικατερίνης στο Λουτουφί Βοιωτίας τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Επισκόπου μας, με τη συμμετοχή κληρικών και πανηγυριστών προσκυνητών που προσήλθαν να τιμήσουν την Αγία.
            Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανεφέρθη στην πίστη, το ήθος, τη συνέπεια και την ψυχική δύναμη που είχε η Αγία Αικατερίνη, χαρίσματα τα οποία την βοήθησαν να αντέξει τα βασανιστήρια και να φτάσει στον υψηλό προορισμό της, την ένωσή της με τον Κύριό μας.
            Ο Επίσκοπός μας έδωσε ευχές στον Γέροντα και κτήτορα της Μονής, Αρχιμανδρίτη π. Ευθύμιο Μπαρδάκα να συνεχίσει με ψυχική δύναμη τη διακονία του στον αμπελώνα του Κυρίου. Ο Γέροντας Ευθύμιος ανταπέδωσε τις ευχές του προς τον Σεβασμιώτατο, ευχαριστώντας συνάμα  τους Ιερείς, τους Ιεροψάλτες και όλους, όσοι συνέβαλαν για την ευταξία της πανηγύρεως.
            Η φιλόξενη αδελφότητα παρέθεσε τράπεζα για όλους τους προσκυνητές.