Ο εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο Ι.Ν. στη Μάνδρα Αττικής

.

Κυριακή14Ιούλιος2019

Ο εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο Ι.Ν. στη Μάνδρα Αττικής

  Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός των Αγίων και Ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στη Μάνδρα με λατρευτικές συνάξεις. 

  Στον Εσπερινό του Σαββάτου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος με τη συμμετοχή Κληρικών και πλήθους πιστών που προσήλθαν να λάβουν την ευλογία και να ασπαστούν τα Τίμια Λείψανα των εκ Ρώμης Αγίων Αναργύρων.

  Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και των Αγίων Λειψάνων των τιμωμένων Αγίων στους πέριξ του Ναού δρόμους, ενώ στη συνέχεια ευλογήθηκαν οι άρτοι.

Συνάντηση Στελεχών της Κατασκήνωσης της Ι.Μ.Α&Β «Περιβόλι της Σουμελά 2019»

.

Σάββατο13Ιούλιος2019

Συνάντηση Στελεχών της Κατασκήνωσης της Ι.Μ.Α&Β «Περιβόλι της Σουμελά 2019»

   Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των Παιδικών Κατασκηνώσεως της Μητροπόλεως μας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο, στη φιλόξενη αίθουσα του Καθεδρικού Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Αχαρνών, συνάντηση των Στελεχών, Αρχηγών, Ομαδαρχισσών και Ομαδαρχών,  ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τον προγραμματισμό, την οργάνωση και την εύρυθμη λειτουργία της Κατασκήνωσης.

   Να σημειωθεί ότι οι Παιδικές Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως λειτουργούν για 3η συνεχόμενη χρονιά για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 11-18 ετών, σε εγκαταστάσεις κατάλληλες και εναρμονισμένες πλήρως προς τον σκοπό της Μητροπόλεως, φιλοξενώντας τους μικρούς κατασκηνωτές εντελώς δωρεάν. Η συνολική  φροντίδα για την υλοποίηση της ενέργειας αποτελεί μέριμνα του Ποιμενάρχου μας.

   Την φετινή περίοδο, η Κατασκήνωση της Μητροπόλεως «Περιβόλι της Σουμελά 2019» είναι αφιερωμένη στα 100 Χρόνια Μνήμης από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και φέρει το τίτλο «100 χρόνια “Α”λήθεια».

Συνοδικός Ἑσπερινός Ἀποστόλου Παύλου

.

Σάββατο13Ιούλιος2019

Συνοδικός Ἑσπερινός Ἀποστόλου Παύλου

   Τό ἀπόγευμα τῆς Παρασκευῆς, 29-06/12-07-2019, στόν ἱστορικό Ἱερό Ναό Ἁγίας Παρασκευῆς στό Μοναστηράκι Ἀθηνῶν, ὁ ὁποῖος γειτνιάζει μέ τόν Ἄρειο Πάγο καί δή τό Ἱερό Βῆμα πού κήρυξε ὁ Ἀπόστολος τῶν Ἐθνῶν Παῦλος,πραγματοποίηθηκε ὁ καθιερωμένος Συνοδικός Ἑσπερινός χοροστατοῦντος τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ. Καλλινίκου, μέ τήν συμμετοχή τῶν Σεβασμ. Μητροπολιτῶν Πειραιῶς καί Σαλαμῖνος κ. Γεροντίου καί Ἀττικῆς καί Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, καθώς καί πολλῶν Ἱερέων καί Διακόνων.

Ο εορτασμός των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στους ομώνυμους Ι.Ν. στη Δάφνη και στα Λεύκτρα Θηβών.

.

Παρασκευή12Ιούλιος2019

Ο εορτασμός των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στους ομώνυμους Ι.Ν. στη Δάφνη και στα Λεύκτρα Θηβών.

   Η πρέπουσα τιμή αποδόθηκε στους πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο, με λαμπρές λατρευτικές συνάξεις.

   Παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Δάφνης χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου. Στο Ιερό Βήμα παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλίνικος και ο Σεβασμιώτατος Δημητριάδος κ. Φώτιος.

    Τους εόρτιους ύμνους απέδωσε η Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία υπό την χοραρχία του κ. Μιχαήλ Μακρή.

    Στη συνέχεια, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου, ακολούθησε λιτανεία τόσο της Ιεράς Εικόνος των Αγίων, όσο και της Εικόνος της Παναγίας μας «Ἄξιον ἐστι», καθώς και Ιερών Λειψάνων που θησαυρίζονται στο Ναό, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου. Νέοι και νέες, ενδεδυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές κόσμησαν τη λιτανεία, ενώ προσήλθαν τόσο ο απερχόμενος, όσο και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δάφνης.

   Έξωθεν του Ναού πραγματοποιήθηκε η ευλόγηση των άρτων υπό του Μακαριωτάτου και, κατόπιν, ο δραστήριος εφημέριος του Ναού π. Στυλιανός παρέθεσε κέρασμα για τον Κλήρο και τον λαό.