Στις Ιερές Μονές Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βαρνάβα και Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκοβρύσεως τιμήθηκε η σεβάσμιος μνήμη του Οσίου Πατρός Παϊσίου του Μεγάλου.
Αφ᾽ εσπέρας τελέσθηκε, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, ο Μέγας Εσπερινός στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βαρνάβα Αττικής, ιδρυτής της οποίας υπήρξε ο φερώνυμος του Οσίου Παϊσίου, μακαριστός Μητροπολίτης Ευρίπου και Ευβοίας κυρός Παΐσιος Ευθυμιάδης.
Με το πέρας της ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Τρισάγιο επί του μνήματος του μακαριστού Ιεράρχου, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτού.
Ανήμερα, τελέσθηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου στην Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκοβρύσεως, επ᾽ ευκαιρία των ονομαστηρίων της Οσιολογιωτάτης Καθηγούμενης, Γερόντισσας Παϊσίας Β´.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της μακαριστής δεύτερης Καθηγουμένης της Μονής, Παϊσίας Α´.
Ο Σεβασμιώτατος, στον λόγο του, εξέφρασε προς την εορτάζουσα Καθηγουμένη την ευχή να συνεχίσει την ευλογημένη διακονία της διαποίμανσης της Ιεράς Μάνδρας με περισσότερη δύναμη, τελώντας υπό την σκέπη και προστασία των Οσίων Παϊσίου του Μεγάλου και Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου. Ευχήθηκε δε και υπέρ αναπαύσεως της μακαριστής Καθηγούμενης Παΐσίας Α´.
Στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ανήμερα, την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος.