Επί τη μνήμη του Αγίου Σωφρονίου, Πατριάρχου Ιεροσολύμων, πανηγύρισε η ομώνυμη Ιερά Μονή στον Κουβαρά Αττικής, όπου προΐσταται η Οσιωτάτη Γερόντισσα Ειρήνη.

Των Ιερών Ακολουθιών του Εσπερινού της παραμονής, του Όρθρου, του Εσπερινού και της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.




Από τον Εσπερινό









Από τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία




Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον τιμώμενο Ιεράρχη και στην αρετή της σωφροσύνης. Περί του μεν Αγίου ανέφερε ότι για την προς Κύριον αγάπη του αξιώθηκε πλήθους χαρισμάτων με αποτέλεσμα να ανέλθει στον θρόνο της σιωνίτιδος Εκκλησίας, όπου εργάσθηκε για την διατήρηση των ορθών δογμάτων έναντι των αιρέσεων. Επίσης, είναι εκείνος που μας παρέδωσε τις ευχές του Μεγάλου Αγιασμού. Περί δε της σωφροσύνης, ο Επίσκοπός μας είπε ότι ειδικά στη Μεγάλη Σαρακοστή είναι το πρώτο που ζητάμε από τον Κύριο μέσω της ευχής του Οσίου Εφραίμ του Σύρου («πνεύμα δε σωφροσύνης...χάρισαί μοι»). Ακόμη δε και ο Απόστολος Πέτρος όταν έλεγε ότι το τέλος πάντων ήγγικεν, προέτρεπε τους πιστούς να γεμίσουν από σωφροσύνη, δείχνοντας πόσο σημαντική είναι για έναν που θέλει να είναι αληθινός χριστιανός. Η κοινωνία δεν έχει ανάγκη από καλούς ανθρώπους, αλλά από αληθινούς χριστιανούς.
Κλείνοντας τον λόγο του, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η πρεσβεία του Αγίου να σκεπάζει την Αδελφότητα της Μονής και όλους τους πιστούς.







