Σήμερα, 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, πραγματοποιήθηκε στην Γκορυτσά Ασπροπύργου η καθιερωμένη επετειακή εκδήλωση τιμής των 353.000 θυμάτων της κεμαλικής θηριωδίας, με την συνδιοργάνωση του Δήμου Ασπροπύργου και της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος τελέσθηκε, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, η επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ηρωικώς αγωνισαμένων ανταρτών του Πόντου και των φρικτώς σφαγιασθέντων στο πλαίσιο της Γενοκτονίας των ετών 1914 - 1923. Στην ακολουθία παρέστη σύσσωμη η πολιτειακή αρχή του τόπου με προεξάρχοντα τον αξιότιμο Δήμαρχο Ασπροπύργου κ. Ιωάννη Ηλία, ενώ έξωθεν του Ναού τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου.
Με το πέρας της Επιμνημόσυνης Δέησης ο Σεβασμιώτατος τόνισε λιτώς και με νόημα ότι το οποιοδήποτε βουνό μπορούμε με τα σημερινά μηχανήματα να το κατεδαφίσουμε και να το εξαφανίσουμε. Την ιστορία, όμως, δεν μπορούμε να την εξαφανίσουμε.
Ακολούθως, σχηματίσθηκε πομπή και άπαντες πορεύθηκαν προς την Πλατεία Γενοκτονίας, όπου δεσπόζει το επιβλητικό μνημείο.
Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε ενώπιον του μνημείου Επιμνημόσυνη Δέηση, μετά την οποία επετειακό λόγο εκφώνησε ο Δημοτικός Σύμβουλος, εντεταλμένος για θέματα Νέας Γενιάς, κ. Παύλος Γαβριηλίδης.
Ακολούθησε κατάθεση δάφνινων στεφάνων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, τους άρχοντες του τόπου, εκπροσώπους του κοινοβουλίου, της κυβέρνησης, τον Αντιπεριφερειάρχη Χωρικού Σχεδιασμού, Πολεοδομικών Θεμάτων & Εφαρμογών της Περιφέρειας Αττικής, τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων, της Εκπαίδευσης και τοπικών αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.
Εν συνεχεία, η Φιλαρμονική παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο και η σεμνή εκδήλωση έληξε με παρέλαση σχολείων και τοπικών συλλόγων.