2b.jpg

Κυριακή Θ' Ματθαίου και ανάμνηση θαύματος Παναγίας Μηχανιώτισσας

Κυριακή25Αύγουστος2024

Κυριακή Θ' Ματθαίου και ανάμνηση θαύματος Παναγίας Μηχανιώτισσας

   Στην Ιερά Μονή Παναχράντου Μεγάρων λειτούργησε σήμερα, Κυριακή Θ' Ματθαίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.

IMG 6123
   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, όπου ο Χριστός περπατώντας στη θάλασσα χορήγησε την γαλήνη στα κύματα και την ειρήνη στις ψυχές των Αποστόλων που κινδύνευαν να χάσουν τη ζωή τους εξαιτίας της σφοδρότητας των ανέμων. Αφού ο Χριστός μίλησε στους έκθαμβους Αποστόλους, ο Πέτρος με την ευλογία του Κυρίου περπάτησε στη θάλασσα για να πάει κοντά Του, μέχρι που εξαιτίας των λογισμών του φόβου άρχισε να πέφτει, οπότε ο Κύριος τον έσωσε απλώνοντας το χέρι Του.

   Ο Σεβασμιώτατος έδωσε την ερμηνεία της σημερινής περικοπής για τη ζωή όλων μας, τονίζοντας ότι και στις πιο δύσκολες στιγμές πρέπει να έχουμε θάρρος και εμπιστοσύνη στον Θεό, αλλά και αν ακόμη συμβεί να πέσουμε, ζητώντας την βοήθεια Εκείνου, θα μας σώσει όπως τον Πέτρο.

20240825 111251

   Παράλληλα, η Ιερά Μονή Μεγαλόχαρης Ωρωπού πανηγύρισε την ανάμνηση του θαύματος που τελέσθηκε προ τριακονταετίας στη Μονή. Το θαύμα αφορά στη σωτηρία του επί δεκαετίες θυσιασμένου διακονητή της Μονής και μόλις πέρσι αποβιώσαντος, Βασιλείου. Εκείνος, κάποιο βράδυ, ενώ βρισκόταν σε διακόνημα στη Μονή, δέχθηκε από κακοποιό επίθεση με μαχαίρι. Μέσα σε τρία θαύματα που συνέβησαν, δια των οποίων η Θεοτόκος έσωσε το αφιερωμένο τέκνο της, το μεγαλύτερο ήταν ότι μία από τις πέντε μαχαιριές, που στόχευε στην καρδιά του και θα είχε ως αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του, χτύπησε αντί της καρδιάς, το μικρό εικόνισμα της Παναγίας Μηχανιώτισσας που ο Βασίλειος είχε στην τσέπη του σε εκείνο το σημείο.

20240825 102415
   Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πρεσβύτερος π. Χαράλαμπος με τον Ιεροδιάκονο π. Χρυσόστομο.
   Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, εν πομπή το εκκλησίασμα κατευθύνθηκε προς το σημείο όπου συνέβη το θαυμαστό γεγονός και η Οσιωτάτη Μοναχή Ιουστίνα αφηγήθηκε τα γενόμενα.

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε μας στο Facebook