2b.jpg

Κυριακή Αγίων Πατέρων Δ' Οικουμενικής Συνόδου στον Καθεδρικό

Κυριακή28Ιούλιος2024

Κυριακή Αγίων Πατέρων Δ' Οικουμενικής Συνόδου στον Καθεδρικό

 

4thEcumenicalCouncil03

   Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Δ' Οικουμενικής Συνόδου.
   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη συμβολή των Αγίων Πατέρων διαχρονικά στην προστασία των δύο φτερών δια των οποίων ο άνθρωπος οδηγείται από τη γη στον ουρανό, την Ορθοδοξία και την Ορθοπραξία. Την μεν Ορθοπραξία την ασφαλίζουν μέσα από το άγιο παράδειγμά τους, την δε Ορθοδοξία την φυλάττουν με την καταδίκη των αιρέσεων με σύγκληση Οικουμενικών και Τοπικών Συνόδων.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Σεβασμιώτατος στο δόγμα που διακήρυξε η Δ' Οικουμενική Σύνοδος της Χαλκηδόνας, καθώς και στο θαύμα της Αγίας Ευφημίας που συνέβη κατά τη διάρκεια της Συνόδου.
   Επίσης, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η αληθής οδός προς την λύση των προβλημάτων της Εκκλησίας είναι όχι οι συμπροσευχές με αιρετικούς, αλλά το να γίνουμε οι Ορθόδοξοι Φως για τον κόσμο, ώστε να βλέπουν το παράδειγμά μας και να ελκύονται προς την Ορθοδοξία.
   Κλείνοντας τον λόγο του, ο Επίσκοπός μας ευχήθηκε οι Άγιοι Πατέρες να πρεσβεύουν για εμάς, ώστε να φανούμε αντάξιοι των θυσιών τους.

D OIK MEN 2 of 11

D OIK MEN 1 of 11

D OIK MEN 3 of 11

D OIK MEN 4 of 11

D OIK MEN 5 of 11

D OIK MEN 6 of 11

D OIK MEN 7 of 11

D OIK MEN 8 of 11

D OIK MEN 9 of 11

D OIK MEN 10 of 11

D OIK MEN 11 of 11

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε μας στο Facebook