2b.jpg

Κυριακή Δ' Ματθαίου στην Ιερά Μονή Παναχράντου Μεγάρων

Κυριακή21Ιούλιος2024

Κυριακή Δ' Ματθαίου στην Ιερά Μονή Παναχράντου Μεγάρων

Στην Ιερά Μονή Παναχράντου Μεγάρων τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, Κυριακή Δ' Ματθαίου.
Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος και οι αιδεσιμώτατοι Πρεσβύτεροι π. Γεώργιος εκ Βοστώνης και π. Παρασκευάς εκ Τορόντο.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή περί της θεραπείας του υπηρέτη του εκατοντάρχου. Αυτό στο οποίο εστίασε ήταν η πίστη του, την οποία μέχρι και ο Ίδιος ο Θεάνθρωπος θαύμασε. Αν και ο εκατόνταρχος δεν ήταν χριστιανός, ζούσε χριστιανικά με τον νόμο της συνειδήσεως. Η καθαρότητα της καρδιάς του καλλιέργησε μία γνήσια αγάπη προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο. Αγάπησε τον υπηρέτη του και ενδιαφέρθηκε για την αποκατάσταση της υγείας του. Με σύμμαχο την αγάπη στον Θεό, εξέφρασε με πίστη την βεβαιότητά του ότι ο Ιησούς μπορούσε με ένα Του μόνο λόγο να θεραπεύσει τον ασθενή, πράγμα που έγινε. Η πίστη του εκατοντάρχου είναι αξιομίμητη και μας διδάσκει την ορθή στάση απέναντι στη δοκιμασία.
Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα 50 χρόνια που συμπληρώθηκαν χθες από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ωμότητα και την αχαριστία με την οποία φέρθηκαν οι παράνομοι εισβολείς, αλλά και στην αδράνεια που χαρακτηρίζει μέχρι σήμερα τους ιθύνοντες. Ευχήθηκε δε, η Παναγία μας να ελευθερώσει την Κύπρο μας από αυτή τη συμφορά.
Εν κατακλείδι, ο Μητροπολίτης μας έκανε μνεία της εις Επίσκοπον χειροτονίας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου μας, Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χρυσοστόμου. Σαν σήμερα το 1971,του Αγίου Προκοπίου, ο μακαριστός Χρυσόστομος χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Θεσσαλονίκης από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο κυρό Αυξέντιο. Ο Σεβασμιώτατος σκιαγράφησε την προσωπικότητα του μακαριστού Πρωθιεράρχου και ευχήθηκε η μνήμη του να είναι αιωνία και να έχουμε την ευχή του.

452287666 503710242329946 905236863369446017 n

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε μας στο Facebook