2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Με χρηστές ελπίδες η έναρξη του έργου «Συσταυρωθῶμεν καὶ Συζήσωμεν Αὐτῷ» στην Ι.Μ. Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκοβρύσεως

Σάββατο13Απρίλιος2024

Με χρηστές ελπίδες η έναρξη του έργου «Συσταυρωθῶμεν καὶ Συζήσωμεν Αὐτῷ» στην Ι.Μ. Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκοβρύσεως

    Με την Χάρη του Θεού και πλησιάζοντας το εκούσιον Πάθος και την λαμπροφόρο Ανάσταση του Σωτήρος και Λυτρωτού, απόψε το απόγευμα, στο παρά την Λυκόβρυση κλεινό Καστρομονάστηρο της Οσίας θεραπαινίδος του Θεού, Ειρήνης, Ηγουμένης της Μονής του Χρυσοβαλάντου, ξεκίνησε η ταπεινή, σαρακοστιανή περιοδεία της Μεικτής Χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας «Υμνωδοί» με σκοπό την μετάδοση του μεγίστου μηνύματος του Χριστιανισμού ότι μετά την Σταύρωση ακολουθεί η Ανάσταση.
   Για πρώτη φορά, υπό τους βυζαντινοπρεπείς ψηφιδοστόλιστους θόλους του περικαλλεστάτου Καθολικού της Μονής της Οσίας Ειρήνης, τα μέλη της Χορωδίας μας παρουσίασαν ένα έργο – μυσταγωγία, το οποίο αποτελεί μουσικο – αφηγηματική αναδρομή στα Πάθη και την Ανάσταση του Χριστού και φέρει τον τίτλο «Συσταυρωθῶμεν καὶ Συζήσωμεν Αὐτῷ». Η ουσία του έργου είναι ακριβώς να προτρέψει τους θεατές και ακροατές σε συμπόρευση με τον Χριστό έως τον Σταυρό, προκειμένου να ακολουθήσει η αιώνια συμβίωσή μας με Αυτόν, τον Νικητή του θανάτου, κατά την κοσμοχαρμόσυνη ημέρα της Αναστάσεως.
   Τα αφηγηματικά τμήματα μεταξύ των ύμνων απέδωσε εξαίρετα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος με νεανικό ενθουσιασμό προέτρεψε για την δημιουργία του έργου. Την συγγραφή των κειμένων, την διδασκαλία των ύμνων και την χοραρχία, ανέλαβε ο Ιεροδιάκονος π. Χρυσόστομος Κοσμοσωτειριώτης, ενώ την στοιχειοθεσία και μουσική καταγραφή του όλου έργου επιμελήθηκε άρτια ο χορωδός Χαράλαμπος Σιδηρόπουλος.
    Προ της ενάρξεως της αναδρομής, ο Σεβασμιώτατος χαιρέτισε τις αγωνιζόμενες αδελφές της Μονής, υπό την Οσιωτάτη Γερόντισσα Παϊσία. Επίσης, αναφέρθηκε στο έργο αυτό της Χορωδίας, το οποίο θα παρουσιασθεί και σε άλλες Μονές, αλλά και στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Ασπροπύργου «Γαλαξίας». Εξήγησε ότι σκοπός του έργου είναι ακριβώς να μας καλέσει να συσταυρωθοῦμε με τον Χριστό, για να ζήσουμε αιώνια μαζί Του.
   Με το πέρας της αναδρομής, ο Επίσκοπός μας εξέφρασε την ελπίδα ότι η παρουσιάση του έργου προσέδωσε πνευματική ενίσχυση στην Αδελφότητα της Μονής, ενώ, επίσης, ανέφερε το μέγεθος της ευλογίας να ξεκινάει το έργο αυτό στο Μοναστήρι της Οσίας Ειρήνης. Ευχαρίστησε όλα τα μέλη της Χορωδίας και τους μίλησε για την σημασία της αγάπης προς την υμνωδία του Θεού, η οποία φέρνει αυτόματα και την αποτελεσματική συνέπεια, ενώ, κλείνοντας, ευχήθηκε για την αγαθή συνέχιση και ολοκλήρωση της σαρακοστιανής αυτής δράσης που έρχεται να δώσει δύναμη στους πιστούς.
    Προ της εξόδου από τον Ναό, άπαντες έψαλαν ενώπιον του Εικονίσματος της Θαυματουργού Οσίας Ειρήνης, το απολυτίκιό της και, έπειτα, ελήφθη αναμνηστική φωτογραφία και η φιλόξενη Αδελφότητα παρέθεσε κέρασμα στους Κληρικούς και τους χορωδούς.

EKDILOSI AGIA EIRHNH 4 of 20

EKDILOSI AGIA EIRHNH 8 of 20

EKDILOSI AGIA EIRHNH 7 of 20

EKDILOSI AGIA EIRHNH 6 of 20

EKDILOSI AGIA EIRHNH 5 of 20

EKDILOSI AGIA EIRHNH 10 of 20

EKDILOSI AGIA EIRHNH 9 of 20

EKDILOSI AGIA EIRHNH 16 of 20

EKDILOSI AGIA EIRHNH 12 of 20

EKDILOSI AGIA EIRHNH 13 of 20

EKDILOSI AGIA EIRHNH 20 of 20

EKDILOSI AGIA EIRHNH 14 of 20

EKDILOSI AGIA EIRHNH 17 of 20

EKDILOSI AGIA EIRHNH 18 of 20

EKDILOSI AGIA EIRHNH 19 of 20

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes