2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή ΙΔ΄ Λουκά στον Καθεδρικό

Κυριακή04Φεβρουάριος2024

Κυριακή ΙΔ΄ Λουκά στον Καθεδρικό

     Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, Κυριακή ΙΔ' Λουκά.

LOYKA ID 1 of 15

LOYKA ID 2 of 15

LOYKA ID 3 of 15

LOYKA ID 4 of 15

LOYKA ID 5 of 15

LOYKA ID 6 of 15

LOYKA ID 7 of 15

LOYKA ID 8 of 15

    Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του τυφλού εστιάζοντας σε τρία πνευματικά μηνύματα που λαμβάνουμε από την περικοπή. 

   Αρχικά, ο τυφλός πιστεύοντας ακράδαντα ότι ο Χριστός είχε την δύναμη να του χαρίσει το φως καθώς ο ίδιος έβλεπε με τα μάτια της ψυχής του, έδειξε την απαιτούμενη επιμονή. Φώναζε: «Ιησού, υιέ Δαυίδ, ελέησόν με» και όταν άνθρωποι από το πλήθος που περιέβαλε τον Χριστό τον μάλωναν προτρέποντάς τον να σιωπήσει, εκείνος με περισσότερη δύναμη φώναζε προς τον Χριστό ζητώντας το έλεός Του. Η επιμονή του είχε ως αποτέλεσμα να κινήσει το έλεος του Θεού και να κερδίσει την θεραπεία του.

   Έπειτα, εκείνοι οι οποίοι επιτιμούσαν τον τυφλό να σιωπήσει, μας αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι ανάμεσα στους εκκλησιαζομένους, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν ακολουθούν τον Χριστό συνειδητά και με πόθο σωτηρίας, αλλά επιδερμικά, για τα μάτια του κόσμου, γεγονός το οποίο πρέπει να μας προβληματίσει κατά πόσο ο καθένας μας είναι στην Εκκλησία με στόχο την σωτηρία του και με επίγνωση της αποστολής του. Η δε απόστολή μας δεν είναι άλλη από το να είμαστε Φως για τον κόσμο και όχι οπαδοί ξερών τύπων. 

   Επιπροσθέτως, ανέφερε ότι μαζί με την επιμονή πρέπει να δείχνουμε και υπομονή ιδίως όταν ζητούμε κάτι από τον Θεό. Πολλές φορές μπορεί να βλέπουμε τα αιτήματά μας να μην ικανοποιούνται άμεσα. Να μην εγκαταλείπουμε. Ο Θεός μπορεί ορισμένες φορές να παρατείνει την ικανοποίηση των αιτημάτων μας για να μας δώσει τελικά το καλύτερο που χρειαζόμαστε. 

   Σε άλλο σημείο, ο Σεβασμιώτατος σχετικά με το επίμαχο προς ψήφιση νομοσχέδιο των ημερών, τόνισε ότι αυτή είναι η τραγική κατάληξη της πνευματικής τύφλωσης, τύφλωσης όχι μόνο εκ μέρους των ιθυνόντων, αλλά και όσων με την τιμία ψήφο τους ανέδειξαν στα ύπατα αξιώματα πρόσωπα τα οποία δεν υπεραμύνονται των αξιών και ιδανικών της Πίστεως και του Έθνους μας. Σίγουρα ο Θεός δεν είναι σκληρός. Είναι, ωστόσο, απόλυτα Δίκαιος. Όπως είναι «σκληρόν το προς κέντρα λακτίζειν», έτσι είναι σκληρό να τα βάζει κανείς με την δικαιοσύνη του Θεού, στην οποία το επίμαχο νομοσχέδιο αντιτίθεται. Αναμφίβολα, η δικαιοσύνη του Θεού θα επέμβει, είτε πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για να την εμποδίσει, είτε αργότερα για να μας δείξει τα αποτελέσματα τέτοιων ενεργειών.

LOYKA ID 9 of 15

LOYKA ID 10 of 15

LOYKA ID 11 of 15

     Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Επίσκοπός μας μετέβη στην αίθουσα όπισθεν του Ναού, όπου πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Η αντιμετώπιση της ασθένειας από τον Χριστιανό».

LOYKA ID 13 of 15

LOYKA ID 14 of 15

LOYKA ID 15 of 15

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes