2b.jpg

Η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών των Χριστουγέννων στον Καθεδρικό

Παρασκευή05Ιανουάριος2024

Η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών των Χριστουγέννων στον Καθεδρικό

    Καθώς φέτος η Εορτή της Ενανθρωπήσεως του Θεού Λόγου πέφτει ημέρα Κυριακή, σήμερα, Παρασκευή, αναγνώσθηκαν οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες των Χριστουγέννων άνευ Εσπερινού και Θείας Λειτουργίας.

   Για την κατανυκτική Ακολουθία, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος βρέθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών.
   Στην ομιλία του, ο Επίσκοπός μας αρχικά αναφέρθηκε στη σημασία της Ακολουθίας των Μεγάλων Ωρών των Χριστουγέννων, εξηγώντας ότι έλαβαν τον προσδιορισμό "Βασιλικές", λόγω της παρουσίας του Αυτοκράτορος στην Μεγάλη Εκκλησία της του Θεού Σοφίας.
   Ορμώμενος από την υμνολογία των Χριστουγέννων, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι σκοπός της Θείας Ενανθρωπήσεως δεν ήταν άλλος από το να πάρει ο Θεός τους ανθρώπους από το χέρι και να μας οδηγήσει στην προπτωτική μας κατάσταση. Την Ενσάρκωση του Θεού Λόγου και την ακόλουθη διάδοση του Ευαγγελίου της αγάπης προς πάντας, φίλους και εχθρούς, ακολούθησε η σε μεγάλο βαθμό ανατροπή του τότε ισχύοντος καθεστώτος της εκδικήσεως και αυτοδικίας. 
   Εν κατακλείδι, ευχήθηκε το Φως του θεοδέγμονος σπηλαίου να φωτίζει τον καθένα μας και να έχουμε καλά Χριστούγεννα.
 

ores 23 1 of 6

ores 23 2 of 6

ores 23 3 of 6

ores 23 4 of 6

ores 23 5 of 6

ores 23 6 of 6