2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή ΙΑ' Λουκά στην Αγία Τριάδα Ασπροπύργου

Κυριακή24Δεκέμβριος2023

Κυριακή ΙΑ' Λουκά στην Αγία Τριάδα Ασπροπύργου

   Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ασπροπύργου τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, Κυριακή ΙΑ' Λουκά, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά του Αγίους Προπάτορες του Χριστού μας.

 

IMG 6511    Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή του μεγάλου δείπνου. Μέσα από την παραβολή αυτή, ο Χριστός τονίζει σε εμάς πόσο μεγάλη ευλογία είναι η συμμετοχή μας στο Μυστήριο των Μυστηρίων, την Θεία Λειτουργία. Είναι η Θεία Λειτουργία σαν λαμπρή μεγάλη τράπεζα η οποία προσφέρει αιώνια ευφροσύνη σε όσους μετέχουν του δείπνου επαξίως, για αυτό και είναι ακατανόητο κάποιοι να επιμένουν να απορρίπτουν την πρόσκληση του Κυρίου προφασιζόμενοι ανάξιους λόγους. 

   Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις εξελίξεις των ημερών μας, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν τα παιδιά μας να δέχονται επίθεση από πληροφορίες, παραπλανητικές μάλιστα, τις οποίες δεν έχουν την ωριμότητα να δεχθούν και να ελέγξουν, καθώς έτσι θα καταντήσουν σαν τα λαχανικά του θερμοκηπίου, τα οποία σαπίζουν πολύ σύντομα.
   Περί της επικείμενης εορτής των Χριστουγέννων, προέτρεψε τους πιστούς να ακολουθήσουν την οδό της κάθαρσης διά της νηστείας, δίχως να ακούνε θεωρίες αποτρεπτικές από την νηστεία όπως π.χ. "ότι η νηστεία των Χριστουγέννων είναι για χαρμόσυνο γεγονός" (σαν η Μεγάλη Σαρακοστή να μην αφορά το χαρμόσυνο γεγονός της Αναστάσεως) ή ότι "τα εξερχόμενα βλάπτουν και όχι τα εισερχόμενα". 
   Εν κατακλείδι, ευχήθηκε καλό υπόλοιπο της νηστείας με την προσπάθεια να καταστήσουμε την ψυχή μας άξια να δεχθεί το Θείο Βρέφος.
 

IMG 6518

       Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το μικρό Κατηχητικό του Ναού, όπου έδωσε ευχές στα παιδιά και παρακολούθησε την πρόβα των καλάντων.

IMG 6523

IMG 6525

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes