2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Εορταστική Εκδήλωση Χριστουγέννων των Κατηχητικών Σχολείων της Μητροπόλεως Αττικής & Βοιωτίας

Σάββατο23Δεκέμβριος2023

Εορταστική Εκδήλωση Χριστουγέννων των Κατηχητικών Σχολείων της Μητροπόλεως Αττικής & Βοιωτίας

Xristougenna2023

                Με την φετινή μας εορτή, Χριστούγεννα του 2023, ολοκληρώνεται ένας θεματικός κύκλος με μνεία στα ιστορικά γεγονότα που προηγήθηκαν της δεκαετίας του 1930. Αναφερόμαστε στα αλησμόνητα γεγονότα που έλαβαν χώρα στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνος, όπως τον Μακεδονικό Αγώνα, τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, την αμαχητί παράδοση της Ανατολικής Θράκης και τον ξεριζωμό των Ρωμηών της Ανατολίας. Πρόκειται για συμβάντα καθοριστικά, που σημάδεψαν τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας και μαζί, τη νεότερη ιστορία του Έθνους μας.

            Φέτος, το 2023, αποτελεί χρονιά ορόσημο, αφού με την πάροδό της κλείνουν 100 χρόνια, από το μελανό 1922  και 1923. Ένας αιώνας από την τελεσίδικη απόφαση της διεθνούς κοινότητας για τον «περιορισμό», όχι μονον τον γεωγραφικό, αλλά και τον ιστορικό, τον πολιτισμικό, τον πνευματικό του Ελληνισμού, του Ορθόδοξου Χριστιανισμού, της Ρωμηοσύνης. Από το 1924 και μετά, έγιναν πολλά, άλλαξαν πολλά…

            Φέτος, η «Εξ Ανατολών ορμώμενη» έμπνευση αγκαλιάζει και επιλογίζει εορταστικά μέσα από την Υμνολογία των Χριστουγέννων, την οφειλόμενη απόδοση φόρου τιμής, την ελάχιστη -καθηκόντως- μνημόνευση στα γεγονότα, στους καιρούς που μας καθόρισαν, με τη δέσμευση να παραμείνουν αλησμόνητα και να μνημονεύονται -συν Θεώ- ες αεί. 

            Αφήγηση - απαγγελία, ύμνοι, κάλαντα και τραγούδια, χορός και μουσική παρουσιάζονται, ερμηνεύονται και αποδίδονται από τις χαρισματικές -παιδικές φέτος- ομάδες των φορέων της Μητροπόλεώς μας, της «Λυδίας», των «Υμνωδών» και της Χορωδίας από το «Περιβόλι της Σουμελά». 

            Ύστερα από την «Κληροδότρια» που έφερε το «σηκωμό», τη λύτρωση από τον ζυγό, έρχεται η «Εξ Ανατολών ορμώμενη» να μας θυμίσει την εξ Ανατολών Παιδεία και Παράδοσή μας, η τήρηση και διάσωση των οποίων αποτελεί ανάγκη επιτακτική και πανάκεια μαζί, για την επίτευξη του «ποθούμενου», της προσδοκώμενης Ανάστασης! 

Καλά Χριστούγεννα!

 

 

 

 

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes