2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Δελτίον τύπου Ιεράς Συνόδου Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος.

Πέμπτη06Μάρτιος2014

Δελτίον τύπου Ιεράς Συνόδου Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος.


   Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την «εκλογή και ενθρόνιση» του δήθεν νέου «Αρχιεπισκόπου» της Εκκλησίας των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών κ. Βασιλείου Βεζυρέα, το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος προβαίνει στην ακόλουθη διευκρινιστική δήλωση:

   «Προκαλεί θλίψη και αγανάκτηση ο για μια ακόμη φορά επιχειρούμενος διασυρμός της αγωνιζομένης Εκκλησίας των Γ.Ο.Χ. Ελλάδος, μέσω δημοσιευμάτων τα οποία επιχειρούν να εμφανίσουν πρόσωπο το οποίο ουδέποτε είχε την παραμικρή σχέση με την Εκκλησία μας ως τον «νέο Αρχιεπίσκοπο των Παλαιοημερολογιτών».

   Μέσω αυτών των δημοσιευμάτων επιχειρείται με δόλιο τρόπο η παρουσίαση της Εκκλησίας μας ως τόπος απόθεσης των «απορριμμάτων» της κρατικής Εκκλησίας της Ελλάδος κάτι το οποίο επιχειρήθηκε και με την πρόσφατη εμφάνιση στους τηλεοπτικούς δέκτες «κληρικού», ο οποίος αποδείχθηκε εν τις πράγμασι πως όχι μόνο δεν υπήρξε ποτέ κληρικός της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος αλλά εν ενεργεία κληρικός της κρατικής Εκκλησίας.

   Ο κ. Βεζυρέας, υπήρξε πνευματικό ανάστημα και κληρικός της κρατικής Εκκλησίας της Ελλάδος από την οποία όπως είναι γνωστό τις πάσι έχει καθαιρεθεί αμετάκλητα στις τάξεις των λαϊκών. Ουδέποτε υπήρξε κληρικός -ούτε καν μέλος- της Εκκλησίας του Πατρίου ημερολογίου. Αντίθετα η «Εκκλησία» στην οποία δηλώνει πως ανήκει και η «Σύνοδος» η οποία υποτίθεται τον «εξέλεξε», είναι ένα μόρφωμα το οποίο αποτελείται από ομοίους του, δηλαδή πρώην κληρικούς της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι νομικά κενά και την προκλητική πλέον άρνηση της Πολιτείας να νομοθετήσει, προσποιούνται τους «αρχιερείς» της Εκκλησίας του Πατρίου εορτολογίου, καπηλευόμενοι αγώνες και σύμβολα.

   Για μια ακόμη φορά κάνουμε έκκληση προς κάθε αρμόδια κρατική και δικαστική αρχή να προστατεύσουν τις εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων πολιτών που ακολουθούν το Πάτριο εορτολόγιο αλλά και τον ευσεβή Ιερό Κλήρο μας που συστηματικά δέχονται επιθέσεις από πρόσωπα τα οποία εν τέλει  δεν είναι τίποτε άλλο παρά έμποροι πίστεως.

   Ο Κανονικός Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλίνικος όσο και η περί Αυτόν Ιερά Σύνοδος κάνουν έκκληση προς την Ελληνική Πολιτεία, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα της Εκκλησίας μας.

   Ουδείς σήμερα δύναται, χωρίς να βρεθεί αυθημερόν έναντι της Δικαιοσύνης, να δηλώσει κληρικός της Εκκλησίας της Ελλάδος, ή της Ρωμαιοκαθολικής Αρχιεπισκοπής ή ακόμη και Μοουσουλμάνος Ιμάμης. Αντιθέτως, ο οποιοσδήποτε το επιθυμεί με το πρόσχημα του «κατακερματισμού των Γ.Ο.Χ.» μπορεί να δηλώσει «Ιερέας», «Αρχιερέας» ακόμη και «Αρχιεπίσκοπος» των Παλαιοημερολογιτών.

   Παρακαλούμε δε τους κ.κ. εκπροσώπους του Τύπου όταν ασχολούνται με τόσο λεπτά και σοβαρά θέματα να δίνουν βαρύτητα στην αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα και όχι σε εμπορικά αποδοτικούς τίτλους της τάξεως «Μοντέλο Αρχιεπίσκοπος των Παλαιοημερολογιτών» οι οποίοι εν τέλει ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα».

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes