2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή της Αγίας Αικατερίνης της Πανσόφου σε Λουτουφί και Ασπρόπυργο

Παρασκευή08Δεκέμβριος2023

Η εορτή της Αγίας Αικατερίνης της Πανσόφου σε Λουτουφί και Ασπρόπυργο

    Η πανεύφημος νύμφη Χριστού Αικατερίνα τιμήθηκε ιδιαιτέρως στην ομώνυμη Ιερά Μονή Λουτουφίου Βοιωτίας και στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Σουμελά Ασπροπύργου.

9625 1466 1080 2000

   Το απόγευμα της παραμονής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Λουτουφίου, όπου προΐσταται ο Παν/τος Αρχιμανδρίτης π. Ευθύμιος Μπαρδάκας.
   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μέγεθος της θυσίας και της αυταπάρνησης της Αγίας Αικατερίνης. Ως συνειδητή Χριστιανή, η Αγία Αικατερίνα δεν δίστασε ενώπιον πάσης εναντίας απειλής να ομολογήσει με παρρησία την πίστη της στον αληθινό Θεό. Ακόμη και τους σοφούς ρήτορες που συμπαρατάχθηκαν εναντίον της, τους κατατρόπωσε, κερδίζοντάς τους για τον Χριστό. Αποτέλεσμα της ηρωϊκής μαρτυρίας της ήταν η θυσία της για τον Νυμφίο.
   Αναφορικά με την επικαιρότητα, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε ορισμένα δυστυχή φαινόμενα της εποχής μας, τα οποία μας θυμίζουν εκείνο το πατερικό: "νους αποστάς της θεωρίας του Θεού, ή κτηνώδης ή δαιμονιώδης γίνεται". Η αποστασία από τον Θεό είναι η αποκλειστική αιτία όλων των κακών που μαστίζουν την ανθρωπότητα, από κοινωνικά φαινόμενα έως ακόμη και καιρικά.
   Κλείνοντας τον λόγο του, ευχήθηκε η Αγία Αικατερίνα να μας δίνει την δύναμη μέσω της πρεσβείας της να αντέξουμε σε όσα λυπηρά συμβαίνουν και θα συμβούν, όπως και εκείνη άντεξε και κέρδισε τον Παράδεισο.
   Ψαλλομένων των απολυτικίων, πραγματοποιήθηκε Λιτανεία στον περίβολο της Μονής, χάριν ευλογίας.


AG AIK 2 2 of 3

AGIAIKATERINI 10 of 10

AGIAIKATERINI 9 of 10

AGIAIKATERINI 7 of 10

AGIAIKATERINI 3 of 10

AGIAIKATERINI 8 of 10

AGIAIKATERINI 4 of 10

AG AIK 2 3 of 3

AGIAIKATERINI 6 of 10

AG AIK 2 1 of 3

   Εν συνεχεία, ο Επίσκοπός μας μετέβη στον Ι. Π. Ν. Παναγίας Σουμελά Ασπροπύργου, όπου χοροστάτησε στον νυκτερινό Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία. Την ημέρα αυτή, προ δύο ετών, είχε πραγματοποιηθεί η ένδυση και κατάθεση επί της λάρνακας, των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Νεομάρτυρος Κασσάνδρας της Τραπεζουντίας.

AG AIK 2 2 of 4

AG AIK 2 1 of 4

AG AIK 2 3 of 4

AG AIK 2 4 of 4

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes