2b.jpg

Ποιμαντική δραστηριότητα του Σεβασμιωτάτου κατά την νηστεία του Δεκαπενταυγούστου

Παρασκευή25Αύγουστος2023

Ποιμαντική δραστηριότητα του Σεβασμιωτάτου κατά την νηστεία του Δεκαπενταυγούστου

 

PARAKLISI 23 1 of 12

  Τις δύο πρώτες εβδομάδες του μήνα της Παναγίας μας, του Αυγούστου, κατά τις οποίες οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί νηστεύοντες προετοιμαζόμαστε και προσμένουμε με χαρά την μεγάλη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος πραγματοποίησε την καθιερωμένη ποιμαντική του περιοδεία σε Ιερούς Ναούς και Μονές της Μητροπόλεώς μας.

   Το πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου περιελάμβανε, αρχικά, χοροστασίες κατά τις Ιερές Παρακλήσεις στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Σουμελά Ασπροπύργου, και στους Ιερούς Ναούς Αγίας Τριάδος Ροδοπόλεως και Ευαγγελιστρίας Πυρίου Θηβών. Τις ημέρες κατά τις οποίες ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά στην Αττική και την Βοιωτία, ο Σεβασμιώτατος, προ της απολύσεως των Παρακλήσεων ανέγνωσε ευχές για την κατάσβεση του πυρός, ενώ μαζί με τις καθιερωμένες δεήσεις αναπέμφθηκαν ειδικές δεήσεις υπέρ ενισχύσεως των πληγέντων.

   Επίσης, ο Μητροπολίτης μας τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στις Ιερές Μονές Παναχράντου Μεγάρων και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βαρνάβα και χοροστάτησε κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και προέστη της Λιτανείας στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Μεγαλόχαρης Ωρωπού, ενώ επισκέφθηκε και τις Ιερές Μονές Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκοβρύσεως και Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λεύκτρων.

   Ως επιστέγασμα της δραστηριότητάς του κατ’ αυτές τις ημέρες υπήρξε η διακονία του Μυστηρίου της Εξομολογήσεως.

   Διερχόμενος τους ως άνω σταθμούς, ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε ομιλίες αναφορικές με το πρόσωπο της Παναγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η Παναγία μας κατέχει τα δευτερεία της Αγίας Τριάδος και είναι για εμάς μετά Θεόν η θεός, εξηγώντας παράλληλα και τους λόγους αυτής της υψίστης τιμής που απέλαβε. Ένα ακόμη θέμα που ανέπτυξε ο Πνευματικός Πατέρας μας υπήρξε το δόγμα της αειπαρθενίας της Κυρίας Θεοτόκου, τονίζοντας την προ τόκου, εν τόκω και μετά τόκον παρθενία της, όπως αποδίδεται και στις αγιογραφίες δια των τριών αστεριών. Εν κατακλείδι, αφού έκανε λόγο για τις πυρκαγιές που ακόμη πλήττουν την Πατρίδα μας,  αναφέρθηκε στη θέση της Παναγίας μας στη ζωή του κάθε Χριστιανού ζητώντας την ενίσχυσή της και ευχήθηκε «Καλή Παναγιά», ήτοι με το καλό να εορτάσουμε την Κοίμηση της Κυρά-Δέσποινας.

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε μας στο Facebook