2b.jpg

Εορτή Αγίων Μαρκέλλης και Μαρίας Μαγδαληνής στη Χίο και στο Κορωπί Αττικής

Παρασκευή04Αύγουστος2023

Εορτή Αγίων Μαρκέλλης και Μαρίας Μαγδαληνής στη Χίο και στο Κορωπί Αττικής

   Στο Αγιονήσι του Αιγαίου, την όμορφη Χίο, τιμήθηκε με ιδιαίτερη ευλάβεια η μνήμη της Αγίας Παρθενομάρτυρος Μαρκέλλης της Χιοπολίτιδος.

AgiaMarkella 600x848

    Αφ' εσπέρας, παρά τον καύσωνα, αρκετοί πιστοί διάβηκαν την βραχώδη διαδρομή και έφτασαν στον θαλασσόβρεχτο τόπο του μαρτυρίου της Αγίας στην Βολισσό, όπου τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου.

AGIA MARKELA 23 2 of 13

AGIA MARKELA 23 4 of 13

AGIA MARKELA 23 5 of 13

AGIA MARKELA 23 3 of 13

AGIA MARKELA 23 6 of 13

AGIA MARKELA 23 7 of 13

AGIA MARKELA 23 8 of 13

AGIA MARKELA 23 9 of 13

AGIA MARKELA 23 10 of 13

AGIA MARKELA 23 11 of 13

IMG 1546

AGIA MARKELA 23 13 of 13

     Ανήμερα, ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκαν στην Ιερά Μονή Ταξιάρχου Νενήτων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου, με τη συμμετοχή και του πανοσιολογιωτάτου Γέροντος Αθανασίου, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίων Πατέρων Χίου.

MAGD MARK 2 1 of 8

MAGD MARK 2 2 of 8

MAGD MARK 2 3 of 8

     Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στα λόγια  του Σωτήρος Χριστού, και του χαρακτηρισμένου ως "στόματος Αυτού", του Εθναποστόλου Παύλου: "αν θέλετε να είστε φίλοι μου, να μιμείσθε εμένα" και "μιμητές μου να γίνετε, όπως εγώ μιμητής είμαι του Χριστού". Έχοντας ως οδηγό στη ζωή της τα ιερά αυτά λόγια, η Αγία Μαρκέλλα αγωνίσθηκε να μιμηθεί τέλεια τον Κύριό μας, μεταξύ όλων των υπολοίπων και στην διατήρηση της ευλογημένης παρθενίας, χάριν της οποίας μαρτύρησε από τον ίδιο τον πατέρα της. Ο αγώνας για την διατήρηση καθαρού του σώματος αποτελεί αιτία στεφάνων τόσο για τους ισόβια παρθένους, όσο και για εκείνους που επιλέγουν τον γάμο, ζώντας μέχρι την ώρα του γάμου τους εν παρθενία. Αυτό, άλλωστε, συμβολίζουν και τα γαμήλια στέφανα, ότι η Εκκλησία επαινεί το ζεύγος για την δυναμική διατήρηση της καθαρότητας. Εκτός δε από τα στέφανα, του δίνει την ευλογία, η οποία αποτελεί το στιβαρότερο θεμέλιο για έναν επιτυχή γάμο. Ειδικά σήμερα, η αρετή αυτή της παρθενίας βάλλεται μανιωδώς από τον κόσμο, έχοντας καταστήσει στα μάτια των πολλών απαρχαιωμένα τα λόγια της Εκκλησίας. Ο Χριστός, όμως, δεν αλλάζει. Αντιθέτως, μένει ο Ίδιος χθες και σήμερον, ο Ίδιος και εις τους αιώνας, προσφέροντας ευλογία και επιτυχία σε όσους αγωνίζονται να τηρήσουν τα διδάγματά Του. Ο δε κόσμος, είδαμε τι προσέφερε με τις παροτρύνσεις του. Μόνο αποτυχία και προβληματικές καταστάσεις.

   Αναφορά, επίσης, έκανε ο Σεβασμιώτατος στην επίσης τιμωμένη Αγία Ισαπόστολο Μαρία την Μαγδαληνή, τονίζοντας ότι επρόκειτο περί μιάς παρθένου, και όχι εταίρας, όπως λανθασμένα διαδίδεται εκ της Δύσης.
   Εν κατακλείδι, ευχήθηκε με τις πρεσβείες των δύο αγίων γυναικών να γεμίσουμε ελπίδα και δύναμη για να αντιμετωπίζουμε τις δύσκολες περιστάσεις, αλλά και να μένουμε ακωλύτως προσηλωμένοι σε όσες αρχές παρέδωσε σε εμάς η Ορθόδοξη Εκκλησία.
 

MAGD MARK 2 4 of 8

     Επί τη μνήμη της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής πανηγύρισε το ομώνυμο Ιερό ησυχαστήριο στο Κίτσι Κορωπίου, όπου τις Ιερές Ακολουθίες τέλεσε ο αιδεσιμώτατος Πρεσβύτερος π. Στυλιανός Τομαής.

MAGD MARK 2 8 of 8

MAGD MARK 2 6 of 8

MAGD MARK 2 5 of 8

MAGD MARK 2 7 of 8

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε μας στο Facebook