2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Το ετήσιο μνημόσυνο της Γερόντισσας Χριστονύμφης στα Λεύκτρα

Σάββατο27Μαϊος2023

Το ετήσιο μνημόσυνο της Γερόντισσας Χριστονύμφης στα Λεύκτρα

 

DSC 3086

   Το ετήσιο μνημόσυνο της μακαριστής Γερόντισσας της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λεύκτρων Βοιωτίας, Χριστονύμφης Μοναχής, τέλεσε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, προηγηθείσης της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

XRISTONYMFI ETISIO 23 1 of 10

XRISTONYMFI ETISIO 23 2 of 10

XRISTONYMFI ETISIO 23 3 of 10

XRISTONYMFI ETISIO 23 4 of 10

XRISTONYMFI ETISIO 23 5 of 10

XRISTONYMFI ETISIO 23 6 of 10

XRISTONYMFI ETISIO 23 7 of 10

XRISTONYMFI ETISIO 23 8 of 10

   Στην ομιλία του ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στην Ανάσταση του Χριστού μας, ως γεγονός κεντρικό για την ζωή μας, γεγονός που φαίνεται και από τον εβδομαδιαίο κυριακάτικο εορτασμό της και την επί σαράντα ημέρες τιμή που της αποδίδουμε, λέγοντας συνεχώς μεταξύ μας το «Χριστός Ανέστη – Αληθώς Ανέστη». Η Ανάσταση μας έδωσε τη δυνατότητα να πιστεύουμε ότι όταν πεθάνουμε δεν θα πεθάνουμε. Αυτή ήταν η ακράδαντη πίστη και της μακαριστής Γερόντισσας Χριστονύμφης. Για αυτόν τον λόγο άφησε τα εγκόσμια και φόρεσε το Ράσο, το οποίο τίμησε στον ύψιστο βαθμό. Το Μοναστήρι για εκείνην κατέστη η πνευματική παλαίστρα όπου ανέδειξε τα μεγάλα της χαρίσματα, την επιμέλεια, την επιτυχία σε ό,τι αναλάμβανε, την εργατικότητα, την διάκριση. Επρόκειτο για μία αληθινή Μοναχή, αφιερωμένη με απόλυτη επίγνωση στον Γλυκύτατο Κύριό μας, την οποία, ευχόμαστε και πιστεύουμε πως ο Θεός έχει κατατάξει στον χορό των Δικαίων.

XRISTONYMFI ETISIO 23 9 of 10

 Αξίζει να σημειωθεί για την ιστορία, ότι η ποντιακής καταγωγής μακαριστή Γερόντισσα ήταν εκείνη που, πριν ακόμη χτιστεί ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός Παναγίας Σουμελά Ασπροπύργου, το 2016 εμπιστεύθηκε στα χέρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Νεομάρτυρος Κασσάνδρας, τα οποία επί δεκαετίες θησαυρίζονταν στη Μονή. Τα παρέδωσε λέγοντας με πίστη και χαρά: «Ήρθε η ώρα να τιμηθεί!».

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes