2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Προεόρτια τιμή του Αγίου Νεομάρτυρος Αργυρίου στην Ιερά Μονή Αγίου Μηνά Ανθούσας

Τρίτη23Μαϊος2023

Προεόρτια τιμή του Αγίου Νεομάρτυρος Αργυρίου στην Ιερά Μονή Αγίου Μηνά Ανθούσας

    Προεορτίως τιμήθηκε σήμερα η μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Αργυρίου του εξ Επανομής -λόγω της Αποδόσεως του Πάσχα κατά την αυριανή ημέρα- στην Ιερά Μονή Αγίου Μηνά στην Ανθούσα, όπου ως πολύτιμος θησαυρός φυλάσσεται η Τιμία Κάρα του.

AGIOU ARGURIOU 23 3 of 5

AGIOU ARGURIOU 23 1 of 5

   Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου.

AGIOU ARGURIOU 23 2 of 5

    Στην ομιλία του, ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στη δύναμη των Μαρτύρων, η οποία διαχέεται διαχρονικά σε όσους έχουν καρδιακή πίστη στο Πρόσωπο του Κυρίου μας. Ο Άγιος Αργύριος, αν και παιδί, αν και έζησε τους τελευταίους αιώνες, εντούτοις υπέμεινε με την ίδια άνωθεν δύναμη το μαρτύριό του, όπως οι Άγιοι των πρώτων αιώνων. Νωρίτερα, είχε φροντίσει να καλλιεργήσει την ψυχή του με την σωφροσύνη και την γνήσια ευσέβεια, δίχως να βγαίνει στους δρόμους, να σηκώνει σημαίες και να διαμαρτύρεται κατά των εχθρών της Πίστεως. Αφού, λοιπόν, είχε φτάσει σε υψηλό πνευματικό επίπεδο και μόλις είδε κάποιον συντοπίτη του να απαρνιέται την Πίστη, τότε ο Άγιος με ανδρεία τον προέτρεψε -ενώπιον γενιτσάρων- να μετανοήσει για να σώσει την ψυχή του. Ως αποτέλεσμα, δέχθηκε επίθεση από τους Αγαρηνούς και κλήθηκε να αρνηθεί την Πίστη του. Τότε, όμως, απάντησε ότι κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο να συμβεί. Παρά τις κολακείες για την μεταστροφή του και τις απειλές, παρά και τα βασανιστήρια, ο Άγιος δε λύγισε, αλλά μαρτύρησε για τον Θεό που αγάπησε.  

    Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η σωφροσύνη και η ευσέβεια του Αγίου Αργυρίου να είναι οδοδείκτης στις ζωές όλων.

AGIOU ARGURIOU 23 4 of 5

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes