2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ο Όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης στην Αγία Τριάδα Ροδοπόλεως

Τρίτη11Απρίλιος2023

Ο Όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης στην Αγία Τριάδα Ροδοπόλεως

   Απόψε το απόγευμα, στον Όρθρο της Μεγάλης Τετάρτης, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ροδοπόλεως. 

   Στην ομιλία του, ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο γνώρισμα του Ευαγγελίου να αγγίζει την ψυχή μας κάθε φορά με έναν μοναδικό τρόπο, γεγονός που οφείλεται στην ψυχική μας κατάσταση. Η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα έχει να μας δώσει τόσα πολλά μηνύματα, από τα οποία έστω και ένα αν δεχθεί με καλή προαίρεση η καρδιά μας, θα πλημμυρίσει με Φως, Ελπίδα, Ζωντάνια, δηλαδή με τον Νυμφίο Χριστό, τον Οποίο τόσο πολύ έχουμε ανάγκη. 

   Σε άλλο σημείο, ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στους Έλληνες οι οποίοι αναφέρθηκαν στην ευαγγελική περικοπή και άκουσαν από τον Κύριό μας το «έφθασε η ώρα να δοξασθεί ο Υιός του Ανθρώπου». Συνέκρινε τους Έλληνες εκείνων των ημερών, οι οποίοι τόσο επαινέθηκαν από τα θεανθρώπινα χείλη, με τους Έλληνες του σήμερα, διαπιστώνοντας με πικρία την πνευματική και ηθική παρακμή. Η Μεγάλη Εβδομάδα με τα ιερά και συγκλονιστικά γεγονότα της, μας παρέχει την ευκαιρία να αφυπνισθούμε και να σηκωθούμε από την παρακμή.

   Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Νυμφίος της Εκκλησίας μας να σκέπει και να φρουρεί τον καθένα μας.

IMG 7433

IMG 7420

IMG 7436

IMG 7443

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes