2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ο Όρθρος της Μεγάλης Τρίτης στον Ταξιάρχη Νενήτων και στην Αγία Σκέπη Χώρας Χιου

Δευτέρα10Απρίλιος2023

Ο Όρθρος της Μεγάλης Τρίτης στον Ταξιάρχη Νενήτων και στην Αγία Σκέπη Χώρας Χιου

   Για την ακολουθία του Όρθρου της Αγίας και Μεγάλης Τρίτης, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος μετέβη στη νήσο της Χίου και χοροστάτησε αρχικά στην Ιερά Μονή Ταξιάρχου Νενήτων και έπειτα στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης στη Χώρα.

   Στις ομιλίες του ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στην αγάπη, αυτήν που απουσιάζει από τους φαρισαίους του ευαγγελικού αναγνώσματος. Η αγάπη αποτελεί την μεγαλύτερη εντολή, αυτήν που υπερβαίνει τους τύπους και τα ανθρώπινα όρια. Τόσο επιμένει ο Κύριός μας σε αυτή την αγάπη, ώστε να τονίζει ότι δίχως αυτήν, δεν μπορούμε να θεωρούμαστε δικοί Του, διότι αν θέλουμε να είμαστε φίλοι  Εκείνου, έχουμε καθήκον να Τον μιμούμαστε. Εκείνος, παρά τα όσα του επεφύλαξαν οι υποκρινόμενοι ευσέβεια, από την ειλικρινή αγάπη για όλους, πάνω στον Σταυρό παρακάλεσε τον Θεό Πατέρα: «συγχώρεσέ τους». Αυτό είναι Χριστιανισμός. Όχι ανούσιοι τύποι, αλλά βίωμα που πηγάζει από την καρδιακή θέληση.
   Σε άλλο σημείο, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αυριανή περικοπή των Δέκα Παρθένων, τονίζοντας το μέγεθος της ανάγκης για συνεχή πνευματική ετοιμότητα, διότι το τέλος όλων είναι απροσδόκητο. Έχοντας αυτή την πραγματικότητα κατά νου, οφείλουμε να επιδεικνύουμε επιμέλεια στα καθήκοντά μας, με πρώτο και κύριο την αγάπη.
   Εν κατακλείδι, ευχήθηκε στους προσελθόντες πιστούς «καλό Πάσχα».
 

Από την Ιερά Μονή Ταξιάρχου ΝενήτωνIMG 4095

B NYMFIOS 1 of 9

B NYMFIOS 2 of 9

B NYMFIOS 3 of 9

B NYMFIOS 4 of 9

B NYMFIOS 5 of 9

B NYMFIOS 6 of 9

Από τον  Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης στη Χώρα

IMG 4094

B NYMFIOS 7 of 9

B NYMFIOS 8 of 9

B NYMFIOS 9 of 9

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes