2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ο Ε' Κατανυκτικός Εσπερινός στον Άγιο Κωνσταντίνο Ασπροπύργου

Κυριακή26Μάρτιος2023

Ο Ε' Κατανυκτικός Εσπερινός στον Άγιο Κωνσταντίνο Ασπροπύργου

   Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τελέσθηκε απόψε, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, ο Ε΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, μέσω του οποίου ανοίγεται μπροστά μας η Ε΄ εβδομάδα των Νηστειών της Μεγάλης Σαρακοστής.

D KAT 23 1 of 15

D KAT 23 2 of 15

D KAT 23 3 of 15

D KAT 23 4 of 15

D KAT 23 5 of 15

D KAT 23 6 of 15

D KAT 23 7 of 15

     Στην ομιλία του ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στη σταθερότητα της πίστης των Αγίων Μαρτύρων, ορμώμενος από ένα τροπάριο της ακολουθίας. Οι Άγιοι δεν αρνήθηκαν τον Χριστό ενώπιον των τυράννων, ακόμη και όταν τους προσφέρθηκαν τιμές και αξιώματα για να το κάνουν, ακόμη και όταν δέχθηκαν απειλές για βασανιστήρια αν δεν αρνούνταν την πίστη τους. Για να φτάσουν σε αυτό το σημείο έζησαν σύμφωνα με τις εντολές του Δεσπότου Χριστού, με καθαρότητα βίου, με αγάπη, με ειλικρίνεια. Δυστυχώς, στον χώρο της Εκκλησίας, μεταξύ άλλων παρατηρείται και το φαινόμενο άνθρωποι, ερχόμενοι ουσιαστικά αντιμέτωποι με τα διδάγματα του Ευαγγελίου να παριστάνουν δημοσίως τους ομολογητές και να αποπροσανατολίζουν το ποίμνιο. Αυτός ο αποπροσανατολισμός γίνεται μέσω του σχηματισμού κακής εικόνας για τους ποιμενάρχες, τους Επισκόπους. Καλό θα ήταν να γνωρίσουν έγκαιρα ότι ενώπιον του Δικαίου Κριτού φρικτή θα είναι η απολογία. Αυτό δεν είναι κάτι ξένο, καθώς ο ίδιος ο Χριστός ανέφερε ότι ο αθετών τους Αποστόλους και τους Διαδόχους αυτών, αθετεί τον Ουράνιο Πατέρα. 

    Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο τιμώμενο Όσιο Ιωάννη, τονίζοντας ότι μέσα από την Κλίμακα που συνέγραψε, μας διδάσκει πως να κατακτήσουμε σκαλοπάτι - σκαλοπάτι τον Παράδεισο. Αναφέρθηκε με μεγάλη ακρίβεια στις αρετές και τα πάθη της ψυχής, ως μεγάλος ψυχολόγος, στον οποίο, μάλιστα, ανατρέχουν πολλοί για να βρουν απαντήσεις στα προβλήματά τους.

    Κλείνοντας, ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη στον πνευματικό αγώνα των ημερών.

D KAT 23 8 of 15

D KAT 23 9 of 15

D KAT 23 10 of 15

D KAT 23 11 of 15

D KAT 23 12 of 15

D KAT 23 13 of 15

D KAT 23 14 of 15

D KAT 23 15 of 15

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes