2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Β' Κυριακή των Νηστειών στον Άγιο Μηνά Βιλίων

Κυριακή12Μάρτιος2023

Β' Κυριακή των Νηστειών στον Άγιο Μηνά Βιλίων

     Στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Βιλίων τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, σήμερα, Κυριακή Β' Νηστειών, ημέρα κατά την οποία ενθυμούμαστε τον Άγιο Γρηγόριο, Αρχιεπίσκοπο Θεσσαλονίκης, τον Παλαμά.
   
      Στην ομιλία του, ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του παραλυτικού. Συγκεκριμένα, εστίασε στην πίστη των τεσσάρων ανδρών οι οποίοι θυσιάσθηκαν για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους. Με τον ίδιο τρόπο θυσιάσθηκε και ο σήμερα τιμώμενος Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς υπέρ της Ορθόδοξης Θεολογίας. Ο Θεός βλέπει αυτή την θυσία που πηγάζει από την πίστη και ευλογεί. Στη μεν πρώτη περίπτωση ο παράλυτος θεραπεύθηκε, στην δε δεύτερη, η Ορθοδοξία νίκησε την πλάνη.
 
IMG 5848

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes