2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Β' στάση Χαιρετισμών στον Ταξιάρχη Ασπροπύργου και στην Ευαγγελίστρια Θηβών

Παρασκευή10Μάρτιος2023

Β' στάση Χαιρετισμών στον Ταξιάρχη Ασπροπύργου και στην Ευαγγελίστρια Θηβών

   Τους Ιερούς Ναούς Ταξιάρχη Μιχαήλ Ασπροπύργου και Ευαγγελιστρίας Θηβών επισκέφθηκε απόψε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, όπου τέλεσε την Β' στάση των Χαιρετισμών προς την Πάναγνο Θεοτόκο.
   Στις ομιλίες του ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε εγκωμιαστικά στο πρόσωπο της Παναγίας μας, τονίζοντας ότι κάθε φορά που καρδιακά την παρακαλούμε, τρέχει για να εκπληρώσει τα αιτήματά μας. Τρέχει διότι πέρασε από αυτή τη γη και καταλαβαίνει τους πόνους και τις ανησυχίες των ανθρώπων, γνωρίζει τις ανάγκες μας και μας αγαπάει σαν στοργική μητέρα. 
   Σε άλλο σημείο, ανέλυσε το δίστιχο: «χαῖρε πιστῶν ὁδηγὲ σωφροσύνης, χαῖρε πασῶν γενναιῶν εὐφροσύνη». Αν έχουμε στη ζωή μας οδηγό την Θεοτόκο, θα μας κατευθύνει στην συνετή συμπεριφορά που αρμόζει στον αληθινό χριστιανό. Από την άλλη, η Θεοτόκος αποτελεί την πηγή της ευφροσύνης μας, της αληθινής χαράς. Αν πιστεύουμε ότι στις κοσμικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες μπορούμε να βρούμε αυτή την γνήσια χαρά, είμαστε εξαπατημένοι, καθώς πρόκειται για ματαιότητα η οποία παρέρχεται σύντομα και δεν αποτελεί εφόδιο για τον υψηλό προορισμό μας. Αντίθετα, η γλυκύτητα της Παναγίας μας, η ελπίδα, η στήριξη, η παρηγοριά που πηγάζουν από την επίκληση του ιερού ονόματός της, αυτά οδηγούν στην αληθινή ευφροσύνη.
   Κλείνοντας, ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε σε όλους καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Σαρακοστής.
Από τον Ι.Ν. Ταξιάρχη Μιχαήλ
B XAIRETISMOI 4 of 7
 
B XAIRETISMOI 1 of 7
 
B XAIRETISMOI 3 of 7
 
B XAIRETISMOI 2 of 7
Από τον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας
B XAIRETISMOI 6 of 7
 
B XAIRETISMOI 5 of 7
 
B XAIRETISMOI 7 of 7

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes