2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Εξόδιοι ακολουθίες Μοναχών

Σάββατο18Φεβρουάριος2023

Εξόδιοι ακολουθίες Μοναχών

    Χθες, Παρασκευή, δύο ψυχές αφιερωμένες στον Νυμφίο της Εκκλησίας, τον Δεσπότη Χριστό, εγκατέλειψαν τα πρόσκαιρα και μετέβησαν για τα αιώνια. Ο λόγος περί των μακαριστών Θέκλης Μοναχής, Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίου Δημητρίου Αμφιάλης, και Χρυσοβαλάντου Μοναχής, αδελφής της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βαρνάβα. 

   Η εξόδιος ακολουθία της γεροντίσσης Θέκλης έλαβε χώρα στο Μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου Αμφιάλης, εκεί όπου έζησε εφτά δεκαετίες και πλέον αφιερωμένη στην εργασία των εντολών του Κυρίου μας, με τη μεγάλη ευλογία να μαθητεύσει τα πρώτα χρόνια της μοναχικής αφιερώσεώς της κοντά στον Άγιο Ιωάννη τον νέο Ελεήμονα. 

   Της εξοδίου προεξήρχε ο οικείος Ιεράρχης, σεβασμιώτατος Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως του οποίου συμπαρέστη και ο σεπτός μας Ποιμενάρχης, Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος. 

   Επικήδειο λόγο εκφώνησε ο σεβασμιώτατος Πειραιώς. 

   Η ταφή του σκηνώματος της μακαριστής Θέκλης Μοναχής πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Πεντέλης.

KIDEIES 1 of 16

KIDEIES 2 of 16

KIDEIES 3 of 16

KIDEIES 4 of 16

KIDEIES 5 of 16

KIDEIES 6 of 16

KIDEIES 7 of 16

KIDEIES 8 of 16

KIDEIES 9 of 16

KIDEIES 10 of 16

KIDEIES 11 of 16

KIDEIES 12 of 16

KIDEIES 13 of 16

KIDEIES 14 of 16

KIDEIES 15 of 16

KIDEIES 16 of 16

   Για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ποιμενάρχης μας συνδέεται με δυνατούς πνευματικούς δεσμούς με το Μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου, και με την μακαριστή Μοναχή Θέκλα, διότι ο Άγιος Δημήτριος αποτέλεσε το εκκλησιαστικό ορμητήριό του, υπό την έννοια ότι εκεί έγινε χριστιανός μέσω του Μυστηρίου του Βαπτίσματος, εκεί γαλουχήθηκε και ανδρώθηκε. Η δε μακαριστή Θέκλα ήταν παρούσα ως Μοναχή στη Βάφτιση του σεβασμιωτάτου και είχε παρακολουθήσει όλη του την έως τώρα πορεία.

7yu

   Η εξόδιος ακολουθία της Μοναχής Χρυσοβαλάντου τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Βαρνάβα, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Βασιλείου, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας. 

   Στον επικήδειο, ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στο μυστήριο του θανάτου, το αναπάντητο για αιώνες, το οποίο, όμως ήρθε και απάντησε ο σαρκωθείς Λόγος του Θεού με την Ανάστασή του. Αυτή η κατάργηση του θανάτου αποτελεί το κέντρο της πίστεώς μας και νοηματοδοτεί τον αγώνα του καθενός, όπως και της μακαριστής Μοναχής Χρυσοβαλάντου. Κλείνοντας την ομιλία του, ευχήθηκε η ψυχή της να βρει ανάπαυση στην κατάσταση των δικαίων. 
KIDEIES 1 of 13

KIDEIES 2 of 13

KIDEIES 3 of 13

KIDEIES 4 of 13

KIDEIES 5 of 13

KIDEIES 6 of 13

KIDEIES 7 of 13

KIDEIES 8 of 13

KIDEIES 9 of 13

KIDEIES 10 of 13

KIDEIES 11 of 13

KIDEIES 12 of 13

KIDEIES 13 of 13

Θέκλης και Χρυσοβαλάντου των μακαριστών Μοναχών είη η μνήμη αιωνία.

 

 

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes