2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Εσπερινός και Παράκληση στη Σουμελά Ασπροπύργου

Τετάρτη04Ιανουάριος2023

Εσπερινός και Παράκληση στη Σουμελά Ασπροπύργου

     Λίγη ώρα μετά την χριστουγεννιάτικη περιοδεία στις Ιερές Μονές, τελέσθηκε στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Σουμελά Ασπροπύργου ο Εσπερινός και η Παράκληση στην Σουμελιώτισσα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου. 

kalanta 22 of 36

  Με το πέρας της Παρακλήσεως, ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, εξέφρασε τον προβληματισμό, κατά πόσο είμαστε αληθινοί Χριστιανοί. Πολλοί πηγαίνουμε στην Εκκλησία, αλλά προσαρμόζουμε την πίστη σύμφωνα με το θέλημά μας. Έτσι, όμως δεν γινόμαστε Φως. Ο αληθινός Χριστιανός είναι Φως, διότι τον έχει φωτίσει η παρουσία του Χριστού στη ζωή του, και από άγριο τον έκανε άγιο, από άδικο δίκαιο, από σκοτεινό φωτεινό. Για να γίνει αυτό, πρέπει να επιτρέψουμε στον Χριστό να γεννηθεί στις καρδιές μας, κάνοντάς τες φάτνη. Η καρδιά γίνεται φάτνη με τα έργα της χριστιανικής ζωής και την πίστη, με την νηστεία, με την τακτική, και όχι μόνο στις μεγάλες νηστείες, εξομολόγηση, με το διαρκώς αναμμένο καντήλι, με το καθημερινό θυμίαμα. Σε λίγες μέρες εορτάζουμε Χριστούγεννα. Χριστούγεννα, όμως, έχουμε κάθε μέρα, σε κάθε Θεία Λειτουργία. Εφόσον, λοιπόν, έχουμε πάντα Χριστούγεννα, έχουμε πάντα γιορτή και πρέπει διαρκώς να ανταποκρινόμαστε στο «Χριστός γεννάται, δοξάσατε!...άσατε τω Κυρίω…». Ο Θεός δεν μας έχει ανάγκη. Εμείς Τον έχουμε ανάγκη. Έχουμε ανάγκη να μας λυτρώσει μεταξύ άλλων από το να κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη, επηρεαζόμενοι από τις συμπεριφορές των συνανθρώπων μας. Εμείς βαδίζουμε στο δικό μας δρόμο προς τον Παράδεισο και πρέπει να έχουμε στραμμένους του οφθαλμούς μόνο στο Φως του Χριστού. Έτσι θα μεταμορφωθεί προς το καλύτερο η ζωή μας.

kalanta 29 of 36

kalanta 27 of 36

kalanta 19 of 36

kalanta 23 of 36

kalanta 25 of 36

 

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes