2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Εξόδιος Ακολουθία Ιερομονάχου π. Κυρίλλου

Κυριακή01Ιανουάριος2023

Εξόδιος Ακολουθία Ιερομονάχου π. Κυρίλλου

    Με συγκίνηση και την κατ’ άνθρωπον θλίψη, η επί γης στρατευομένη Εκκλησία μας έδωσε τον τελευταίο ασπασμό στον μακαριστό, ήδη, και λίαν αγαπητό σε όσους έτυχαν της τιμής να τον γνωρίσουν, Ιερομόναχο π. Κύριλλο (κατά κόσμον Κωνσταντίνο Μιχάλη), η ψυχή του οποίου το πρωί του Σαββάτου πέταξε για την θριαμβεύουσα εν Ουρανοίς Εκκλησία. 
   Ο μακαριστός Ιερομόναχος π. Κύριλλος γεννήθηκε στο Κριεκούκι (Ερυθρές) Αττικής το έτος 1931 από ευσεβείς γονείς. Ο ίδιος μεγάλωσε παρά τους πόδας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου μας, Αθηνών κυρού Χρυσοστόμου Β΄. Αφιερώθηκε στον Ερασμιότατο Νυμφίο Χριστό σε νεανική ηλικία, υποτασσόμενος στον μακαριστό Χρυσόστομο. Συνέβαλε σημαντικά στην ανοικοδόμηση της Ιεράς Μονής Παναχράντου Μεγάρων, όπου επί δεκαετίες διετέλεσε Εφημέριος. Εφημεριακά καθήκοντα ασκούσε επίσης στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο Κριεκούκι.
   Διακρίθηκε στο στάδιο του βίου για το θυσιαστικό του χαρακτήρα του. Υπέμεινε καρτερικά τις στερήσεις και τις κακουχίες αποβλέποντας σε ένα αισιόδοξο μέλλον, το οποίο έγινε πραγματικότητα. Ήταν φιλακόλουθος και άνθρωπος ταπεινός. Αυτή η ταπεινοφροσύνη τον έκανε σοφό και αυτή η σοφία αγαπητό σε όσους τον προσέγγιζαν προς ωφέλεια της ψυχής τους. Οι νεότεροι οι οποίοι τον πλησίαζαν, διαπίστωναν ότι το ηλικιακό χάσμα το κατέρριψε η αγάπη του Χριστού, διότι ορμώμενοι από αυτήν την αγάπη, ανέπτυσσαν με τον «παπά-Κύριλλο» χρήσιμες συζητήσεις για τον παρόντα βίο. 
   Τα τελευταία πέντε έτη της επίγειας ζωής του οι σωματικές δυνάμεις δεν του επέτρεπαν να τελεί τα Άγια Μυστήρια. Τις τελευταίες δε μέρες της ζωής του, τις πέρασε στην κλίνη του νοσοκομείου κοιμώμενος, όπου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, με τον οποίο σχετίζονταν με την εν Χριστώ αγάπη, τον επισκέφθηκε και του διάβασε συγχωρητική ευχή. 
 

dsc 0049

    Με το άγγελμα της εκδημίας του, ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από Κληρικούς μετέβησαν στην Μονή Παναχράντου και, μετά την ειθισμένη ετοιμασία του λειψάνου, τέλεσαν Τρισάγιο.

IMG 1436

IMG 4077

IMG 4079

     Η Εξόδιος Ακολουθία του εψάλη στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναχράντου Μεγάρων, το πρωί της Κυριακής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Γρηγορίου. 

   Στον επικήδειο λόγο του, ο Σεβασμιώτατος σκιαγράφησε την αγνή, ευλαβή, φιλόθεη και σοφή προσωπικότητα του μακαριστού Ιερέως. Χαρακτηριστικά, ανέφερε: «Δεν έλεγε πολλά, ούτε θεολογικά. Έλεγε, όμως, πολλά με τη σιωπή του. Με το πλατύ χαμόγελο των χειλέων του κήρυττε το Ευαγγέλιο της αγάπης».
   Έπειτα, κατάλληλα μίλησε και η Οσιωτάτη Καθηγουμένη της Μονής, Μαριάμ Μοναχή.


pater kirilloos 1 of 17

pater kirilloos 2 of 17

pater kirilloos 3 of 17

pater kirilloos 4 of 17

pater kirilloos 5 of 17

pater kirilloos 6 of 17

   Ακολούθως, κλήρος και λαός έδωσαν τον τελευταίο ασπασμό και οι παρόντες Κληρικοί απόθεσαν το σεπτό σκήνωμα του αγαθού λευίτη στο Κοιμητήριο της αυτής Μονής. 

pater kirilloos 8 of 17

pater kirilloos 9 of 17

pater kirilloos 10 of 17

pater kirilloos 11 of 17

pater kirilloos 12 of 17

pater kirilloos 13 of 17

pater kirilloos 14 of 17

pater kirilloos 16 of 17

pater kirilloos 17 of 17

pater kirilloos 15 of 17

 Κυρίλλου του αγαπητού προς πάντας Ιερομονάχου, είη η μνήμη αιωνία!

 

 

 

 

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes