2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως στην Αγία Τριάδα Ασπροπύργου

Κυριακή01Ιανουάριος2023

Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως στην Αγία Τριάδα Ασπροπύργου

   Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Γκορυτσάς Ασπροπύργου τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως. 

   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα τιμώμενα πρόσωπα των Αγίων και Δικαίων της Παλαιάς Διαθήκης, των Προφητών και των Προγόνων του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Γέννηση του Κυρίου μας διχοτόμησε την ανθρώπινη ιστορία σε εποχή προ και μετά Χριστόν, δεδομένου ότι οι της Παλαιάς Διαθήκης προσδοκούσαν και απέβλεπαν σε εκείνο το χρονικό σημείο, εμείς δε, οι της Καινής Διαθήκης, κοιτάμε πίσω, στο ίδιο σημείο, για να διδασκόμαστε από τον επί γης βίο του Δεσπότου Χριστού. Επομένως, η Γέννηση του Θεανθρώπου αποτέλεσε κατά κάποιον τρόπο το κέντρο της ιστορίας. 

   Αναφορά επίσης, ο Επίσκοπός μας έκανε στον Δίκαιο Ιωσήφ, εξαίροντας την δικαιοσύνη του, την διάκρισή του και την ειλικρινή αγάπη του, δεδομένου ότι όταν έμαθε για την εγκυμοσύνη της Παναγίας μας, σκέφθηκε να την απολύσει κρυφά, για να μην την ντροπιάσει. Επειδή σκέφθηκε κατ’ αυτόν τον τρόπο, αξιώθηκε της οπτασίας αγγέλου, που του διεμήνυσε ότι εκ Πνεύματος Αγίου συνέλαβε η Παρθένος. 

   Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους με το καλό να εορτάσουμε τα Άγια Χριστούγεννα.

IMG 4085

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes