2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ο Εσπερινός του Αγίου Σπυρίδωνος στις Ερυθρές Αττικής

Σάββατο24Δεκέμβριος2022

Ο Εσπερινός του Αγίου Σπυρίδωνος στις Ερυθρές Αττικής

   Απόψε το απόγευμα τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στις Ερυθρές, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου. 

   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην απλότητα και την ταπεινοφροσύνη του Αγίου Σπυρίδωνα. Ο τιμώμενος Άγιος δεν ήταν μορφωμένος και συχνά οι γραμματισμένοι τον περιφρονούσαν. Με την ταπείνωσή του, όμως, κατάφερε να ελκύσει την Χάρη του Θεού και να φτάσει στο σημείο να φιμώσει τον πανεπιστήμονα, αλλά πλανεμένο, Άρειο. Εκτός αυτού, ο Σπυρίδων ήξερε να μιλάει στις καρδιές των ανθρώπων. Αυτά που δίδασκε για τον Χριστό και την σωτηρία, τα πίστευε καρδιακά και τα βίωνε στην προσωπική του ζωή, για αυτό τα απλά και ανεπιτήδευτα λόγια του άγγιζαν τις ψυχές των πιστών. Μα και να μην μιλούσε, βροντοφώναζε με το παράδειγμά του. Ήταν ο Επίσκοπος Σπυρίδων Φως Χριστού και αυτό το Φως διαχεόταν και με μόνη την παρουσία του και φώτιζε τις ψυχές των Χριστιανών. 

   Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο μεγάλος Ιεράρχης Άγιος Σπυρίδων να πρεσβεύει για όλους μας.

1

IMG 4003

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes