2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Λαρίσης κ. Κλήμεντος

Τετάρτη07Δεκέμβριος2022

Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Λαρίσης κ. Κλήμεντος

     Στην πόλη της Λάρισας και συγκεκριμένα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, βρέθηκε σήμερα, ημέρα μνήμης του Αγίου Κλήμεντος Πάπα Ρώμης, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, προκειμένου να ευχηθεί εκ του σύνεγγυς στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Λαρίσης, Σεβασμιώτατο κ. Κλήμεντα.

Klimis Rwmis 1

      Στον Όρθρο χοροστάτησε ο οικείος Ιεράρχης, ο οποίος προεξήρχε και του Αρχιερατικού Συλλειτούργου, με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, του Ποιμενάρχου μας, Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, Θεσσαλονίκης κ. Γρηγορίου, Δημητριάδος κ. Φωτίου και Μεθώνης κ. Αμβροσίου, ως και πλειάδας Κληρικών.

Untitled Album 1 of 37

Untitled Album 2 of 37

Untitled Album 3 of 37

Untitled Album 4 of 37

Untitled Album 5 of 37

Untitled Album 6 of 37

Untitled Album 7 of 37

Untitled Album 8 of 37

Untitled Album 9 of 37

Untitled Album 10 of 37

Untitled Album 11 of 37

Untitled Album 12 of 37

Untitled Album 13 of 37

Untitled Album 14 of 37

Untitled Album 15 of 37

Untitled Album 16 of 37

Untitled Album 17 of 37

Untitled Album 18 of 37

Untitled Album 19 of 37

Untitled Album 20 of 37

Untitled Album 21 of 37

Untitled Album 22 of 37

Untitled Album 23 of 37

Untitled Album 24 of 37

Untitled Album 25 of 37

   Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, αναφερόμενος στον Άγιο Αποστολο-επίσκοπο Κλήμη ως διάδοχο του θρόνου και μέτοχο των τρόπων των Αποστόλων. Μιμήθηκε όχι μόνο το βίωμα των Αποστόλων, αλλά και το τέλος τους, το μαρτύριο. Τι ήταν, όμως, αυτό που έκανε τους Αποστόλους και τους Διαδόχους αυτών να οδηγηθούν με χαρά στο μαρτύριο; Η πίστη στην Ανάσταση του Θεανθρώπου Χριστού, η πίστη ότι τον θάνατο ακολουθεί η ζωή. Αυτό ήταν και το κήρυγμά τους. Και αν μιλούσαν οι Άγιοι για τα έσχατα, τα οποία πίστευαν ότι ήταν κοντά στην εποχή τους, αυτό το έκαναν όχι για να τρομάξουν τον κόσμο, αλλά για να τον προτρέψουν σε μετάνοια και νήψη.

   Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη την ευχή να συνεχίσει με ψυχική και σωματική δύναμη το έργο που του ενεπιστεύθη η Εκκλησία, θεραπεύοντας τις ψυχές του ποιμνίου, με την συνέπεια και την επιμέλεια που τον διακρίνει.
 

Untitled Album 27 of 37

Untitled Album 28 of 37

Untitled Album 29 of 37

Untitled Album 30 of 37

     Μετά την απόλυση, τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς, μεταφέροντας τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας, για πολλά, υγιεινά και καρποφόρα έτη στον αμπελώνα της Μητροπόλεως Λαρίσης.

Untitled Album 31 of 37

Untitled Album 32 of 37

   Εν συνεχεία, εκ μέρους του Ιερού Κλήρου ευχές στον εορτάζοντα εξέφρασε ο αιδεσιμώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος, μετά τον οποίο ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, προσφέροντας ως δώρο μια αρχιερατική ράβδο.

Untitled Album 33 of 37

   Τέλος, τον λόγο λαβών ο Σεβασμιώτατος κ. Κλήμης, ευχαρίστησε τον Τριαδικό Θεό και τους παρισταμένους Αρχιερείς, τους λοιπούς Κληρικούς και τον πιστό λαό που προσήλθαν να τιμήσουν τον Άγιο Κλήμη ως και το πρόσωπό του.

   Επίσης, ανεφέρθη στην ως τώρα εμπειρία του ως Μητροπολίτης της περιοχής, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την ευγενή στάση του ποιμνίου προς τον νέο Ποιμένα του και ευχόμενος να ανταποκριθεί στη διακονία της διαποίμανσης των ψυχών.
 

Untitled Album 37 of 37

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes