2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στις Αχαρνές

Τρίτη22Νοέμβριος2022

Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στις Αχαρνές

     Η μνήμη του λαοφιλούς Αγίου πατρός ημών Νεκταρίου, Μητροπολίτου Πενταπόλεως, του Θαυματουργού, εορτάσθηκε με κατάνυξη στο ομώνυμο Ιερό Ησυχαστήριο στις Αχαρνές, όπου προΐσταται ο πανοσιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παρθένιος.

IMG 3123

   Στον Μέγα Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.
   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον αδαμάντινο και ακέραιο χαρακτήρα του Αγίου Νεκταρίου. Τόνισε, συγκεκριμένα, ότι ο Άγιος Νεκτάριος συνειδητά σήκωσε τον Σταυρό του με αγόγγυστη υπομονή. Δεν είναι εύκολο να υπομένει κάποιος την κακολογία, την επίθεση, την αμφισβήτηση και την συκοφαντία. Ο Άγιος, όμως, όντας αληθινός μαθητής του Χριστού, δέχτηκε και αντιμετώπισε με σιωπή και συγχωρητικότητα όλη την θύελλα που ορισμένοι κληρικοί αυθόρμητα, πηγαία, με πολλή εμπάθεια και υπερβάλλοντα φθόνο φρόντισαν να εξαπολύσουν κατά πάνω του. Για να φθάσει, όμως, στο πνευματικό αυτό ύψος, ο Νεκτάριος άκουγε τους ελέγχους που γίνονταν προς όφελος της ψυχής του.
   Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Επίσκοπός μας ευχήθηκε στον Γέροντα π. Παρθένιο και στον εορτάζοντα Ιεροδιάκονο π. Νεκτάριο.
   Κλείνοντας, ευχήθηκε ο Άγιος Νεκτάριος να μας εφοδιάζει με διάκριση, ώστε να αντιμετωπίζουμε κατά Θεόν κάθε κακό και να βρεθούμε σύσσωμοι στην Βασιλεία των Ουρανών.
   Ακολούθησε, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

IMG 3130

IMG 3153

IMG 3147

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes