2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ιερό Μνημόσυνο για τον Ιωάννη Καποδίστρια στον Καθεδρικό

Δευτέρα10Οκτώβριος2022

Ιερό Μνημόσυνο για τον Ιωάννη Καποδίστρια στον Καθεδρικό

IMG 0420

   Με συγκίνηση τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού, Μεγάλου Κυβερνήτου της πατρίδος μας, Ιωάννου Καποδίστρια, ο οποίος σαν σήμερα πριν από 191 χρόνια δολοφονήθηκε νωρίς το πρωί έξωθεν του Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος στο Ναύπλιο, καθώς πήγαινε να λειτουργηθεί και να αναγνώσει την ακολουθία του Εξαψάλμου, όπως συνήθιζε.

IMG 0417

    Το ιερό μνημόσυνο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, προηγηθείσης της Θείας Λειτουργίας υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεώς μας π. Μιχαήλ.

IMG 0426

    Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος μετά δέους ανέφερε ότι ο μακαριστός Ιωάννης, ο Άγιος της πολιτικής, είναι ο μοναδικός Έλληνας πολιτικός για τον οποίο ήδη σχεδόν δύο αιώνες ανά το πανελλήνιο τελούνται ιερά μνημόσυνα για την ανάπαυσή του. Και αυτό διότι ήταν ο μόνος που αγάπησε την πατρίδα μας και την υπηρέτησε με τόση αυταπάρνηση και θυσιαστικό πνεύμα.
   Κλείνοντας, ευχήθηκε ο Θεός να αναδείξει ανθρώπους σαν τον Καποδίστρια για να οδηγήσουν την χώρα μας στην αλλοτινή της δόξα.
 

IMG 0441

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes