2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η μνήμη του Οσίου Παϊσίου στην Ι.Μ. Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκοβρύσεως

Σάββατο02Ιούλιος2022

Η μνήμη του Οσίου Παϊσίου στην Ι.Μ. Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκοβρύσεως

    Με κατάνυξη τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Μεγάλου στην Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

   Στο περικαλλές Καθολικό τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου.

IMG 2111

    Την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήρια της η Οσιολογιωτάτη Γερόντισσα της Μονής, Παϊσία Β΄, ενώ εόρταζε και η μακαριστή Ηγουμένη Παϊσία Α΄.

IMG 8777

    Προ της απολύσεως ευλογήθηκε το κόλλυβο του Αγίου και τελέσθηκε Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της αοιδίμου Ηγουμένης Παϊσίας Α.

IMG 8767

IMG 8778

IMG 8788

    Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο του Οσίου Παϊσίου, ο οποίος έχοντας συνείδηση των υψηλών απαιτήσεων της Μοναχικής Πολιτείας δεν πορεύθηκε μόνος του, κατά το θέλημά του, αλλά έκλινε την κεφαλή στον Γέροντά του τον Άγιο Αββά Παμβώ. Έζησε δε δίπλα του με υπακοή, ειλικρίνεια, αυταπάρνηση και ταπείνωση, για αυτό αξιώθηκε να φτάσει σε ύψη αγιότητος γενόμενος υπόδειγμα αληθινού Μοναχού, αλλά και ανταποκρινόμενος στην εντολή του Κυρίου «οὔτω λαμψάτω τὸ φῶς ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων».

    Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Σεβασμιώτατος στραφείς στην εορτάζουσα Ηγουμένη, της ευχήθηκε έτη πολλά με υπομονή στο υπεύθυνο υπούργημα της ηγουμενίας και να αξιωθεί της των Ουρανών Βασιλείας.

    Αποκρινομένη, η Γερόντισσα ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τις θεοπειθείς ευχές του, τους Πατέρες και τις Μοναχές που προσήλθαν να της ευχηθούν εκ του σύνεγγυς.

IMG 8790

IMG 8798

IMG 8811

IMG 8814

IMG 8822

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes