2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ο Εσπερινός του Οσίου Ονουφρίου στην Κερατέα

Παρασκευή24Ιούνιος2022

Ο Εσπερινός του Οσίου Ονουφρίου στην Κερατέα

    Με το πέρας του Μυστηρίου του Ευχελαίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Ονουφρίου Κερατέας, όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό και εκφώνησε ομιλία. 

   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο καθήκον μας ως Χριστιανών να είμαστε φως στον κόσμο, σύμφωνα με την εντολή του Κυρίου «ὑμεῖς ἐστὲ τὸ φῶς τοῦ κόσμου∙ οὔτω λαμψάτω τὸ φῶς ὑμῶν ἔμπροσθεν τὼν ἀνθρώπων, ὅπως ἴδωσιν ὑμῶν τὰ καλὰ ἔργα καὶ δοξάσωσι τὸν πατέρα ὑμῶν τὸν ἐν τοῖς οὐρανοῖς». Οι Άγιοι Απόστολοι, οι οποίοι πρώτοι άκουσαν τον λόγο, τον εφάρμοσαν έχοντας ως βασικό χαρακτηριστικό την αυταπάρνηση. Το παράδειγμα των Αποστόλων ακολούθησαν και οι τιμώμενοι Όσιοι Ονούφριος και Πέτρος. Αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον δρόμο της Μοναχικής Πολιτείας με στόχο να κόψουν το θέλημά τους και να υπηρετήσουν το Θέλημα του Θεού. Δεν διαπραγματεύθηκαν την μοναχική τους αφιέρωση κόβοντας και ράβοντας το Ευαγγέλιο στα μέτρα τους. Άφησαν τα πάντα, επιδόθηκαν σε άσκηση, τίμησαν τις υποσχέσεις τους και αξιώθηκαν έτσι το στεφάνι της αγιότητος. 

   Η κοινωνία μας σήμερα έχει ανάγκη από Ονουφρίους και Πέτρους, από Μοναχούς συνειδητοποιημένους οι οποίοι να έχουν στόχο την ένωση με τον Θεό, προκειμένου οι άνθρωποι να στηρίζονται από την Μοναχική Πολιτεία.

IMG 8709

IMG 8714

IMG 8724

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes