2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ο Όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης στην Αγία Τριάδα Λιβαδειάς

Τρίτη19Απρίλιος2022

Ο Όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης στην Αγία Τριάδα Λιβαδειάς

     Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Λιβαδειάς χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Τετάρτης ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.

viber image 2022 04 19 22 37 18 192

viber image 2022 04 19 22 37 18 534

   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική Περικοπή του Όρθρου. Αν και ο Χριστός ενώπιον των Ιουδαίων έκανε θαύματα, φτάνοντας σε σημείο να αναστήσει τον τετραήμερο Λάζαρο, εντούτοις ακόμη Τον αμφισβητούσαν. Έβλεπαν τον πρώην νεκρό να ίσταται εν μέσω αυτών και σκέπτονταν για τον Ιησού ότι κάποιο συμφέρον, κάποια σκοπιμότητα έχει. Σύμφωνα δε με την διαβεβαίωση υπό του Κυρίου ότι «ει εμέ εδίωξαν και υμάς διώξουσιν, ει τον λόγον μου ετήρησαν και τον υμέτερον τηρήσουσιν», διαπιστώνει εύκολα κανείς ότι αυτή η αμφισβήτηση υπάρχει έως σήμερα για τα πρόσωπα που διακονούν την Εκκλησία. Το ζήτημα είναι ακόμη σοβαρότερο αν αναλογιστεί κανείς ότι η αμφισβήτηση προέρχεται από τους εντός της Εκκλησίας. Στην περίπτωση αυτή ο καθένας πρέπει να αντικρύσει την ψυχή του στον καθρέπτη, και τότε σίγουρα θα αναθεωρήσει πολλά. Στην Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία ακούσαμε για τις Δέκα Παρθένες. Πέντε ήταν φρόνιμες, συνετές, και πέντε μωρές. Οι φρόνιμες εργάζονταν με συνείδηση στη ζωή τους να αρέσουν στον Θεό. Δεν αναλώνονταν στο τί κάνει ο ένας και ο άλλος, σε αντίθεση με τις μωρές. Αυτές πίστευαν ότι η είσοδος τους στην Βασιλεία ήταν δεδομένη. Δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία στην ψυχή τους και τα λάθη τους, για αυτό και με μεγάλη άνεση κοιτούσαν και έκριναν μόνο τα λάθη των άλλων. Σήμερα ο Χριστός είπε: «εάν εμοί διακονή τις, εμοί ακολουθείτω». Εμείς τι κάνουμε; Ακολουθούμε τον Θεό; Έχουμε αναρωτηθεί: τί κάνω για να αρέσω στον Χριστό μου; Μέσα στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα θα ακούσουμε: «ει ουν υμείς φίλοι μου εστέ, εμέ μιμείσθε». Οι Έλληνες, οι προσελθόντες να ακούσουν την θεϊκή σοφία από τα χείλη του Χριστού μας, θέλησαν να γίνουν φίλοι Εκείνου και Τον μιμήθηκαν. Από τους Έλληνες δοξάσθηκε ο Υιός του Ανθρώπου, γεγονός που δεν πρέπει να μας γεμίζει με έπαρση, αλλά με την συνείδηση ότι έχουμε καθήκον να αποτελέσουμε κατ' ουσίαν συνεχιστές των αγίων προγόνων μας.
    Εν κατακλείδι, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον π. Ευάγγελο να έχει την εξ ύψους δύναμιν και άπαντες να εμπλησθούμε φωτός και χαράς.
 

viber image 2022 04 19 22 40 24 619

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes