2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στο Κριεκούκι

Σάββατο25Δεκέμβριος2021

Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στο Κριεκούκι

 1

 Επί τη μνήμη του Αγίου Πατρός Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος, του Θαυματουργού, πανηγύρισε ο ομώνυμος Ιερός Ναός στο Κριεκούκι Αττικής.

IMG 8681

    Στις Ιερές Ακολουθίες, παραμονή και ανήμερα, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.

IMG 8683

     Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην απλότητα που χαρακτήριζε τον Άγιο Σπυρίδωνα, μέσα από την οποία κατόρθωσε να σημειώσει υψηλές επιδόσεις στα πνευματικά και, τελικά, να αναδειχθεί θαυματουργός τόσο εν ζωή, όσο και μετά θάνατον. Η απλότητα συνόδευε τον Μεγάλο Ιεράρχη και στην ποιμαντική του διακονία. Δεν φόρτωνε το ποίμνιο με θεωρίες, ενώ, πολύ περισσότερο, δεν προσήλωνε το κήρυγμα του σε πράγματα αλλότρια της διδασκαλίας του Θεού. Φρόντιζε να μιλάει απλά και ορθόδοξα. Πάσχιζε να εμφυσήσει την αγάπη στις ψυχές των ανθρώπων, ώστε να καταστούν άξιοι να ονομάζονται χριστιανοί. Αν ήταν ο Άγιος Σπυρίδωνας αντιμέτωπος με τις καταστάσεις των ημερών μας, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα αναλωνόταν σε επιστημονικές και συνωμοσιολογικές θεωρίες. Σε καμία περίπτωση θα παρότρυνε τους πιστούς να σπαταλούν πολύτιμο χρόνο στο διαδίκτυο μαθαίνοντας τι έκανε ο ένας και ο άλλος. Τι θα έκανε, λοιπόν; Σίγουρα, πάλι θα μιλούσε απλά και χριστιανικά. Λίγα λόγια, μα λόγια με ουσία εσωτερικής ανακαίνισης και ένωσης με τον Θεό. Αυτό είναι το διαχρονικό αίτημα της ανθρώπινης ψυχής.

Από τον Εσπερινό 

IMG 8686

Από τη Θεία Λειτουργία 

IMG 5847

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes