2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η μνήμη του Αγίου Στυλιανού στη Θήβα

Πέμπτη09Δεκέμβριος2021

Η μνήμη του Αγίου Στυλιανού στη Θήβα

 

Agios Stylianos

    Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Θηβών εορτάσθηκε η μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Στυλιανού του Παφλαγόνος και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων, όπου εφημερεύει ο εορτάζων π. Στυλιανός Κομνηνός.

   Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.

   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε τόσο στο Αποστολικό, όσο και στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας, όπου εξαίρονται η φιλαλληλία, η πραότητα και η ταπείνωση, αρετές που θεμελιώνουν μία υγειή κοινωνία προσώπων. Συγκεκριμένα, ο Απόστολος αφού παραθέτει όλους τους καρπούς του Πνεύματος, ύστερα προτρέπει τους Χριστιανούς να βοηθούν ο ένας τον άλλο με την περίφημη φράση «ἀλλήλων τὰ βάρη βαστάζετε καὶ οὕτως άναπληρώσατε τὸν νόμον τοῦ Χριστοῦ». Στο δε Ευαγγελικό Ανάγνωσμα, ο Χριστός μας παρακινεί να διδαχθούμε από το πανάγιο παράδειγμα Του, καθώς Εκείνος είναι πράος και ταπεινός. Εάν θέσουμε ως σκοπό της ζωής μας να μιμηθούμε τον Κύριο, θα βρούμε ανάπαυση στη ψυχή μας. Αυτό διδάσκει επί δύο χιλιετίες η Εκκλησία μας∙ την ανάπαυση, την ανακούφιση της ψυχής, άσχετα με το εξωτερικό περιβάλλον. Ως Χριστιανοί, λοιπόν, έχουμε καθήκον να αξιοιήσουμε τον πολύτιμο επίγειο χρόνο για να καλλιεργήσουμε τις αρετές της φιλαδελφίας, της πραότητος και της ταπείνωσης, και όχι να αναλωνόμαστε στο τι είπε ο καθένας.

   Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε τα έτη πολλά στον εορτάζοντα Ιερέα, π. Στυλιανό.

viber image 2021 12 09 10 42 21 618

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes