2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή Η' Λουκά και ημέρα μνήμης της Αγίας Νεομάρτυρος Αικατερίνης στο Τίμιο Σταυρό Μαγούλας

Κυριακή28Νοέμβριος2021

Κυριακή Η' Λουκά και ημέρα μνήμης της Αγίας Νεομάρτυρος Αικατερίνης στο Τίμιο Σταυρό Μαγούλας

 

20191127 180213

    Σήμερα, Κυριακή Η' Λουκά και ημέρα μνήμης της Αγίας Νεομάρτυρος του Χριστού Αικατερίνης της εν Μάνδρα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Μαγούλας.

   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε αρχικά «καλή Σαρακοστή» στο εκκλησίασμα επί τη ενάρξει της νηστείας των Χριστουγέννων και εξήγησε την σημασία της νηστείας. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η νηστεία των Χριστουγέννων δεν ταυτίζεται με τις εμπορικές επιδιώξεις των μεγάλων εταιρειών, αλλά με την κάθαρση της ψυχής ώστε να δεχθούμε το Θείο Βρέφος της Βηθλεέμ. 
 
   Εν συνεχεία, ανέλυσε το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της παραβολής του Καλού Σαμαρείτη. Συν τοις άλλοις, είπε ότι μέσα από την παραβολή αυτή βλέπουμε αφενός την αγάπη και το έλεος του Θεού ο Οποίος έγινε άνθρωπος για να σώσει το τραυματισμένο ανθρώπινο γένος, αφετέρου το σωστικό έργο της Εκκλησίας, όπου ο άνθρωπος βρίσκει την περίθαλψη και την ανάπαυση με την χρήση από τον πνευματικό των δύο δηναρίων• της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης. Αυτό το σημείο είναι αξιοπρόσεκτο. Ο Ιερέας χρειάζεται για να επιτελέσει το καθήκον του, ήτοι την περίθαλψη των ασθενούντων, μόνο τα δύο αυτά δηνάρια. Μόνο τον Λόγο του Θεού και όχι αλλά λόγια, άσχετα με το κήρυγμα του Ευαγγελίου.
 
    Εν κατακλείδι, ο Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στην τιμωμένη Αγία Νεομάρτυρα Αικατερίνη, ένα από τα πολλά άνθη που ανέδειξε ο Ιερός Αγών υπέρ των πατρώων παραδόσεων, ένα σύγχρονο πρότυπο απαράμιλλης ανδρείας και διάκρισης, που μαρτύρησε το έτος 1927 σε ηλικία 27 ετών. Η Αγία Αικατερίνη υπερασπίσθηκε με πολλή αγάπη και συνείδηση την πίστη της. Δεν είχε σχέση με τους σημερινούς αδιάκριτους δεκατρημερίτες. Ήξερε γιατί πίστευε και για ποιό λόγο ακολουθούσε την παράδοση. Όχι άκριτα, αλλά με χριστιανική διάκριση και ευθύνη, με πνεύμα αγάπης.

 

viber image 2021 11 28 13 09 39 532

viber image 2021 11 28 13 09 42 979

viber image 2021 11 28 13 10 36 241

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes