2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή Β' Λουκά στην Ιερά Μονή Παναχράντου Μεγάρων

Κυριακή17Οκτώβριος2021

Κυριακή Β' Λουκά στην Ιερά Μονή Παναχράντου Μεγάρων

   Στην Ιερά Μονή Παναχράντου Μεγάρων λειτούργησε σήμερα, Κυριακή Β’ Λουκά, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.

 

4UDIFHIUG

   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική Περικοπή της ημέρας, όπου ο Χριστός τονίζει ότι αν δεν αγαπούμε και τους εχθρούς μας ακόμη, δεν είμαστε αρεστοί σε Εκείνον. Διότι λέει, «αν αγαπάτε μόνο εκείνους που σας αγαπούν, ποιο το όφελος»; Και οι αμαρτωλοί το ίδιο δεν κάνουν; Είναι, λοιπόν, ειρωνεία εμείς αφενός να μη μιλάμε στους συνανθρώπους μας και αφετέρου να πηγαίνουμε στην Εκκλησία και να προσευχόμαστε σε Εκείνον που ήρθε να καταργήσει το μίσος και να φωτίσει τον κόσμο διά της Αγάπης. Είναι, επίσης, ειρωνεία να κρατάμε μούτρα στον πλησίον μας και έπειτα να κάνουμε το ιερό σημείο του Σταυρού. Αποδεικνύουμε με αυτό τον τρόπο ότι δεν καταλαβαίνουμε τι κάνουμε. Δεν καταλαβαίνουμε ότι κάνουμε το σημείο του οργάνου πάνω στο οποίο θυσιάστηκε ο Χριστός για τους πονηρούς τε και αγαθούς. Υπεύθυνο, όμως, για αυτή την συμπεριφορά είναι αυτό το «εγώ» που μας κρατάει δέσμιους και δεν μας αφήνει να αγαπήσουμε καρδιακά. Αυτό το «εγώ» που φέρνει ως δικαιολογία του μίσους το γεγονός ότι φταίνε οι άλλοι, πράγμα που μπορεί να είναι αλήθεια. Μπορεί οι άλλοι να μας έχουν κάνει κακό. Σημασία, όμως, για έναν αληθινό Χριστιανό έχει όχι το πώς συμπεριφέρονται οι άλλοι, αλλά ο ίδιος. Για να μπορέσουμε, λοιπόν, να ανταποκριθούμε στα λόγια του σημερινού Ευαγγελικού Αναγνώσματος που συνοψίζουν την διδασκαλία του Χριστού, οφείλουμε να πατήσουμε με αποφασιστικότητα το «εγώ» μας.

vrr

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes