2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Αθώος ο Ηγούμενος των "Αγίων Πατέρων" Χίου

Δευτέρα20Σεπτέμβριος2021

Αθώος ο Ηγούμενος των "Αγίων Πατέρων" Χίου

1inu

7uin   

  Σήμερα, 20/9/2021, διεξήχθη η Δίκη στο μονομελές πρωτοδικείο Χίου η αφορώσα τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αθανάσιο, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής των Αγίων Πατέρων Χίου, έπειτα από καταγγελία περί δήθεν ακαταλληλότητας του τελευταίου ως Ηγουμένου, αναφερθέντος μάλιστα ως ουδόλως έχοντος την Ιερωσύνη, καθώς και περί διακωλύσεως της αρμονικής λειτουργίας της Μονής. Την μήνυση κατέθεσαν οι τρεις από τους έξι ορισμένους από την Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών της κρατούσης εκκλησίας, ως "επιτρόπους" της Μονής των Αγίων Πατέρων Ζωρζής Σκέλλας, Κωνσταντίνος Παραδείσης και Κωνσταντίνος Κουτσοδόντης (ο οποίος απεσύρθει από την όλη διαδικασία).

   Το Δικαστήριο, τελικά αθώωσε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη, ο οποίος είχε την συμπαράσταση πλήθους ευλαβών Χιωτών.

   Συνήγορος υπεράσπισης του Γέροντος Αθανασίου διετέλεσε ο εντιμώτατος κ. Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος, ενώ ως Μάρτυρες υπέρ του Γέροντος παρέστησαν οι αξιότιμοι κ. Κατσάλας Παναγιώτης, κ. Κοσσένας Ιωάννης, κ. Κωνσταντουλάκης Νικόλαος, ενώ καταλυτική ήταν η μαρτυρία υπεράσπισης του ελλογιμωτάτου επικοινωνιολόγου και δημοσιογράφου κ. Σωτηρίου Τζούμα, του οποίου οι γνώσεις κατέστησαν καταλυτικές για την θετική έκβαση της υπόθεσης. Επίσης ενυπογράφως κατέθεσαν υπέρ του Γέροντος η Καθηγουμένη του Ιερού Παρθενώνος Αγ. Κωνσταντίνου Χίου Οσιωτάτη Γερόντισσα Παρασκευή, καθώς και ο Βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης.

   Στην δίκη παρέστησαν, επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος, ο και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Χίου, Σάμου και Λέσβου, ο οποίος κατέθεσε εγγράφως την μαρτυρία του περί της νομίμου διαδοχής του Γέροντος Αθανασίου, ως και περί της καθολικής αποδοχής του από τον ευσεβή λαό της Χίου (βλ. εδώ). Επίσης, παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Φώτιος, ως και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Μιχαήλ Κωνσταντινίδης.

   Εκτός του Δικαστηρίου παρευρέθησαν δεκάδες Φίλων της Μονής των Αγίων Πατέρων, διαμαρτυρόμενοι για την αδικία εις βάρους του ακάματου Διακόνου της παροικούσης εν Χίω Εκκλησίας. Αξίζει, μάλιστα να σημειωθεί ότι ο π. Αθανάσιος μόλις προ τεσσάρων ημερών ανακοίνωσε στο ποίμνιο ότι πρόκειται να δικαστεί. Έκτοτε, ορισμένοι λαϊκοί, αυτοβούλως ξεκίνησαν να συλλέγουν υπογραφές υπέρ του Γέροντος, οι οποίες υπερέβησαν τις χίλιες πεντακόσιες και κατατέθηκαν στο Δικαστήριο.

   Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος και το γραφείο τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως, ευχαριστούν δημοσίως τα όργανα της Δικαιοσύνης, διότι απροσωπολήπτως έκριναν και εργάσθηκαν ώστε να κυριαρχήσει το δίκαιο, εις το οποίο αναπαύεται ο νοητός Ήλιος της Δικαιοσύνης, Ιησούς Χριστός.

   Επίσης, θα ήθελαν να δηλώσουν την δυσαρέσκεια τους για το γεγονός ότι εν μέσω τόσο δύσκολων περιστάσεων που απαιτούν την ομόνοια και την ομοψυχία, ρασοφόροι κληρικοί σπεύδουν να προκαλέσουν έριδες και ταραχές. Αυτοί δε, οι οποίοι κατηγόρησαν και κατηγορούν τον Γέροντα Αθανάσιο ως εμπόδιο στην ομαλή λειτουργία της Μονής, οι ίδιοι ταράζουν την ησυχαστική ζωή των Πατέρων, και κωλύουν το ταπεινό, αλλά δίκαιο αγώνα της Μονής.

 agioi pateres5

agioi pateres2

agioi pateres1a 750x430

agioi pateres8

agioi pateres10

agioi pateres13

agioi pateres14

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes