Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο π. Τιμοθέου Βλάχου

.

Σάββατο18Σεπτέμβριος2021

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο π. Τιμοθέου Βλάχου

   IMG 8775

   Στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Χαλκίδος, όπου επί τέσσερις δεκαετίες διακόνησε με αυτοθυσία ο π. Τιμόθεος, τελέσθηκε ο Όρθρος και η δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου με τη συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Γαρδικίου κ. Κλήμεντος και κληρικών.

  IMG 7249

   Ακολούθως, τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Τιμοθέου, ενώπιον πολλών πιστών οι οποίοι αγάπησαν ειλικρινά τον πνευματικό τους πατέρα και ένδακρεις προσηύχοντο να οδηγηθεί η μακαρία ψυχή του εις χείρας του Ζώντος Θεού.
   Ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε μήνυμα του μη δυνηθέντος να παραστεί, οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Ευρίπου και Ευβοίας κ. Ιουστίνου, στο οποίο έγινε αναφορά στην προσωπικότητα του π. Τιμοθέου, και παράκληση στο ποίμνιο να διαφυλάξει τα πολύτιμα διδάγματα του. Ο δε Πανοσιώτατος Ιερομόναχος π. Καλλίνικος ανέγνωσε ένα σύντομο βιογραφικό της οικογένειας του π. Τιμοθέου κατ' επιθυμία της αδελφής του.
   Εν κατακλείδι, η φιλόξενη επιτροπή του Ναού παρέθεσαν γεύμα για τους κληρικούς υπέρ συγχωρήσεως του αγαπημένου τους πνευματικού πατρός Τιμοθέου.

IMG 7258

IMG 7264

IMG 7282

IMG 7273