2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή ΙΑ’ Ματθαίου και η απόδοση της Κοιμήσεως στον Αγ. Κωνσταντίνο Ασπροπύργου

Κυριακή05Σεπτέμβριος2021

Κυριακή ΙΑ’ Ματθαίου και η απόδοση της Κοιμήσεως στον Αγ. Κωνσταντίνο Ασπροπύργου

   Σήμερα, Κυριακή ΙΑ' Ματθαίου και ημέρα απόδοσης της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασπροπύργου.
   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αληθινή φύση του Χριστιανού. Ως γνωστόν, βαπτισμένοι στο όνομα της Αγίας Τριάδος είναι εκατομμύρια άνθρωποι. Από το μεγάλο αυτό πλήθος, ωστόσο, λίγοι αξίζουν πραγματικά τον τίτλο που φέρουν. Αυτό ισχύει, διότι πολλές φορές τα παραγγέλματα του Ευαγγελίου τυγχάνουν αδιάφορης προσέγγισης, ή ακόμη αλλοιώνονται ώστε να ταιριάζουν στα ατομικά μέτρα και κριτήρια. Δεν είναι ασυνήθιστο το γεγονός πολλοί χριστιανοί να μην συγχωρούν τον πλησίον λόγω παρεξήγησης ή ακόμη και πραγματικής αδικίας. Η συμπεριφορά αυτή αντιτίθεται στο σημερινό Ευαγγελικό ανάγνωσμα. Σε αυτό, ο Κύριος συγχώρεσε τον δούλο που χρωστούσε μύρια τάλαντα, γενόμενος υπόδειγμα συγχωρητικότητας. Ο δούλος όμως δεν θέλησε να κάνει το ίδιο, και με περισσή αγνωμοσύνη απαίτησε με απειλές μόλις τα εκατό δηνάρια, τα οποία κάποιος σύνδουλος του του χρωστούσε. Τότε, ο Κύριος διέταξε να παραδοθεί στους βασανιστές ο αγνώμων και άσπλαχνος δούλος, μέχρι να ξοφλήσει το χρέος του. Έχοντας ακούσει την Περικοπή αυτή, οφείλουμε να συγχωρούμε τον κάθε συνάνθρωπο που μας πικραίνει, όπως ο Κύριος συγχωρεί εμάς που καθημερινώς Τον πικραίνουμε με τα αμαρτήματα μας, ώστε να μη μας στερήσει την ευλογία της αφέσεως των αμαρτιών μας. Κλείνοντας, ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε η Παναγία, η οποία είδε τον Υιό Της υψωθέντα εν τω Σταυρώ και συγχώρεσε τους υπαιτίους, να μας σκεπάζει, και να μας αξιώσει να εορτάσουμε και του χρόνου την Κοίμηση της.
 
78

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes