2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή Ι’ Ματθαίου στον Ευαγγελισμό Χαλκίδας

Κυριακή29Αύγουστος2021

Κυριακή Ι’ Ματθαίου στον Ευαγγελισμό Χαλκίδας

   Σήμερα, Κυριακή Ι' Ματθαίου και ημέρα μνήμης του Αγίου Τιμοθέου Ευρίπου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Χαλκίδος με την ευχή του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Ευρίπου και Ευβοίας κ. Ιουστίνου.
  
   Την ημέρα αυτή εόρταζε ο προηγούμενος εφημέριος του Ναού και προ ολίγων ημερών αναπαυθείς εν Κυρίω, μακαριστός π. Τιμόθεος Βλάχος. Επί τη ευκαιρία αυτή, τελέσθηκε, μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.
  
   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική Περικοπή της ημέρας, όπου ο Κύριος εξηγεί στους Μαθητές ότι για να βγάζουν τα δαιμόνια χρειάζεται να προηγείται νηστεία και προσευχή, καρδιακή προσευχή. Συγκεκριμένα, είπε ότι αφενός η νηστεία αφορά στις πέντε αισθήσεις, στην ομιλία, την όραση, την γεύση, την αφή και την ακοή, αφετέρου η προσευχή πρέπει να απέχει από την τυπολατρία και την επιθυμία του θεαθήναι τοις ανθρώποις. Ο συνδυασμός αυτών των πνευματικών γνωρισμάτων ελκύει την ευλογία του Θεού, με αποτέλεσμα κάθε ενάντια δύναμη του εχθρού να συντρίβεται. Ο άνθρωπος που νηστεύει και προσεύχεται με συνείδηση και συνέπεια, οδηγείται με ακρίβεια στην Κάθαρση από τα πάθη και στον Φωτισμό του νου, έπειτα δε σε αυτή την θέα του Θεού που αξιώθηκαν οι Απόστολοι στο όρος Θαβώρ. Αυτή η πορεία είναι ο στόχος όλων των αληθινών Χριστιανών, γεγονός που πρέπει να διδασκόμαστε ήδη από την βρεφική ηλικία.
 
IMG 7020
 
IMG 7034
 
IMG 7035

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes