2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή Δ’ Ματθαίου στη Χίο

Κυριακή18Ιούλιος2021

Κυριακή Δ’ Ματθαίου στη Χίο

   Στην Χίο βρίσκεται από χθες το πρωί ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος επί τη ευκαιρία του εορτασμού των εν Χίω διαλαμψάντων Αγίων και του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου, στη μνήμη του οποίου εορτάζει ο Πανοσιολογιώτατος Γέροντας της Μονής των Αγίων Πατέρων π. Αθανάσιος.

IMG 0080

   Το απόγευμα του Σαββάτου τελέσθηκε στο λαμπρό Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίων Πατέρων ο Μέγας Εσπερινός υπό του εορτάζοντος Αρχιμανδρίτου, ο οποίος εξυπηρετεί τις λειτουργικές ανάγκες όλων των πνευματικών καθιδρυμάτων του νησιού.

IMG 5894 1

IMG 5947

        Σήμερα, Κυριακή Δ' Ματθαίου, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης στη Χώρα της Χίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου. Ο ως άνω Ιερός Ναός αποτελεί καρπό των κόπων του αλήστου μνήμης Μητροπολίτου Χίου κυρού Στεφάνου.    
    Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο Λόγο, όπου αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας. Συγκεκριμένα, εκθείασε την μετά ταπεινώσεως πίστη του εκατοντάρχου, ο οποίος συναισθανόμενος την αμαρτωλότητά του, δεν δέχθηκε την επίσκεψη του Χριστού στον οίκο του, αλλά αρκέσθηκε σε ένα Του Λόγο, για να θεραπευθεί ο ασθενής υπηρέτης του. Το αυτό παράδειγμα ακολούθησαν και οι τιμώμενοι Χιοπολίτες Άγιοι. Ήταν πιστοί, αλλά συνάμα αισθάνονταν βαθειά ταπείνωση. Δεν έσπευσαν να διατυμπανίσουν την πίστη τους δίχως αιτία. Η μέριμνα τους ήταν να προοδεύουν ταπεινά στην αρετή, και όχι να φαίνονται Άγιοι στα μάτια των ανθρώπων. Για τον λόγο αυτό, όταν οι περιστάσεις το καλούσαν, σε στιγμές φρικτών βασανιστηρίων ή μεγάλων δοκιμασιών, εκείνοι με προθυμία ομολογούσαν τον Χριστό έμπροσθεν των ανθρώπων, ώστε και ο Χριστός εγγυήθηκε για αυτούς ενώπιον του Ουρανίου Πατρός. 

IMG 5900 1

IMG 5948

IMG 5918

IMG 5924

    Εν κατακλείδι, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον Πανοσιολογιώτατο Γέροντα να συνεχίσει το θυσιαστικό έργο της διακονίας των ευλαβών Χριστιανών της Χίου, αλλά και των πνευματικών καθιδρυμάτων αυτής, με περισσότερη διάκριση, αυταπάρνηση και υπομονή.

IMG 5942

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes