Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως

.

Κυριακή14Μάρτιος2021

Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως

230549.p

   Με διαφορετικό χαρακτήρα τελέσθηκε φέτος ο πρώτος κατανυκτικός Εσπερινός, ο της Συγχωρήσεως, το απόγευμα της Τυροφάγου Κυριακής. 

   Λόγω των περιστάσεων, ο Εσπερινός που μας εισάγει στο στάδιο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής παροτρύνοντας όλους μας να ενδυθούμε τα όπλα του φωτός, αποτινάζοντας το βαρύ φορτίο των μικροτήτων που μας κρατούν μακριά από τη θέα του Θεού, πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Κοσμοσώτειρας Κρυονερίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, πλαισιουμένου υπό αδελφών της Μονής, ως και του Πρεσβυτέρου π. Ματθαίου Μαβίδη.

   Εν τω τέλει του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την συγχωρητική ευχή για τους παρισταμένους Πατέρες αλλά και για τον δι’ ευλόγους αιτίας απόντα κλήρο και λαό της καθ' ημάς Ιεράς Μητροπόλεως. Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος και οι Πατέρες αλληλοσυγχωρέθηκαν κατά το ειθισμένο, γεγονός που οφείλουν να επαναλάβουν όλοι οι Χριστιανοί, διότι η αλληλοσυγχώρεση αφαιρεί τα ψήγματα της κακίας και μας οδηγεί καθαρούς στην βίωση των Παθών και της Αναστάσεως του Κυρίου.

1

3