2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή ΙΒ' Ματθαίου στον Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδας

Κυριακή30Αύγουστος2020

Κυριακή ΙΒ' Ματθαίου στον Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδας

   Κατόπιν αδείας του οικείου Ιεράρχη της Χαλκίδας, Σεβασμιωτάτου Ευρίπου και Ευβοίας κ. Ιουστίνου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδας, σήμερα, Κυριακή ΙΒ' Ματθαίου.

   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα του πλουσίου νεανίσκου. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο νέος εκείνος, όντας πρόθυμος να διδαχτεί από τον Κύριό μας πώς θα καταφέρει να καλύψει το κενό που εμφάνιζε η ψυχή του, παρά το γεγονός ότι ακολουθούσε με ακρίβεια όλες τις εντολές, προσέγγισε τον Χριστό. Ο Χριστός μας του απάντησε ότι προκειμένου να κληρονομήσει την αιώνια Βασιλεία πρέπει να κάνει ένα επιπλέον βήμα προς τον Θεό, μοιράζοντας τα πλούτη του στους φτωχούς και λαμβάνοντας το Αποστολικό αξίωμα. Ο υλισμός του νέου, όμως, τον απέτρεψε να προβεί στην πράξη αυτή, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί στενοχωρημένος από τον Κύριο.

   Κάτι ανάλογο ισχύει, όταν πολλοί εκ των Χριστιανών ζητούν για ορισμένα θέματα που τους απασχολούν την καθοδήγηση του πνευματικού πατρός, αλλά ακούνε μια απάντηση που προσκρούει στο θέλημά τους. Τότε απομακρύνονται από την Εκκλησία, διότι αδυνατούν να κάνουν το επιπλέον γι’ αυτούς βήμα, επιβεβαιώνοντας αυτό που ο Κύριος τονίζει σε άλλο σημείο του Ευαγγελίου «Οὐδεὶς οἰκέτης δύναται δυσὶ κυρίοις δουλεύειν» (Λουκ. 16,13 ). Η πραγματικότητα, όπως την έχει παραδώσει ο Χριστός, είναι ότι όταν ο Χριστιανός θέλει την διδασκαλία του Κυρίου προσαρμοσμένη στα δικά του “θέλω”, τότε αναμφίβολα διακόπτει την πορεία προς την Θέωση της ψυχής.

IMG 1850

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes