2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή Β' των Νηστειών στον Άγιο Κωνσταντίνο Ασπροπύργου

Κυριακή15Μάρτιος2020

Κυριακή Β' των Νηστειών στον Άγιο Κωνσταντίνο Ασπροπύργου

   Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασπροπύργου λειτούργησε σήμερα, Κυριακή Β' των Νηστειών, ημέρα κατά την οποία εορτάζεται η σύναξις του Αγίου Γρηγορίου Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του Παλαμά, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.

   Στην ομιλία του, ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του παραλυτικού. Συγκεκριμένα, όταν ο Χριστός κήρυττε σε κάποιο σπίτι πλημμυρισμένο από ανθρώπους, η ομιλία Του ξαφνικά διακόπηκε, διότι τέσσερις άνδρες υποβαστάζοντας έναν παραλυτικό στο κρεβάτι του, θέλησαν να τον παρουσιάσουν στον Κύριο προκειμένου να τον θεραπεύσει. Λόγω, όμως, του πλήθους, ήταν αδύνατο να τον μεταφέρουν στον οίκο. Για τον λόγο αυτό, παρακινούμενοι από την ακλόνητη πίστη τους στην δύναμη του Θεού, δεν δίστασαν να χαλάσουν τη στέγη και να μεταφέρουν τον ασθενή άνθρωπο μέσω αυτής. Ο Χριστός, τότε, θαυμάζοντας την πράξη τους, σπλαχνίστηκε και χάρισε στον παραλυτικό την άφεση των αμαρτιών επισφραγισμένη από την σωματική του θεραπεία, παρέχοντάς του έτσι ολοκληρωμένη θεραπεία. Οι Φαρισαίοι, πλήρεις αλαζονείας και εγωκεντρισμού, δεν διέθεταν την απαιτούμενη απλότητα και ψυχική διαύγεια ώστε να καταλάβουν και να νιώσουν το μεγαλείο των σημείων που, ορμώμενος από απέραντη αγάπη για τον άνθρωπο, επιτελούσε ο Χριστός. 

   Η σημερινή Ευαγγελική περικοπή δίνει στον καθένα μας ένα μεγάλο μάθημα για το πώς πρέπει να συμπεριφερθούμε εν όψει του Κορωνοϊού. Το μάθημα αυτό είναι η μετά πίστεως προσέγγιση στον γλυκύτατο Ιησού, προκειμένου να μας λυτρώσει από το κακό, όπως άλλωστε έπρατταν πάντοτε οι Χριστιανοί, όταν έρχονταν αντιμέτωποι με λοιμώδεις νόσους ή οποιαδήποτε άλλη απειλή του κακού. Ασφαλώς, όπως τότε έτσι και τώρα, θα ξεσηκωθούν οι κακόβουλοι εναντίον της Εκκλησίας. Όντας πνευματικά τυφλοί και αγνοώντας το Φως του Χριστού, ας μαίνονται ελεύθερα. Ας επιτρέψουν όμως και σε εμάς, να εκφράσουμε τα αισθήματα της πίστεώς μας ενώπιον του Κυρίου.

IMG 6964

IMG 6967

IMG 7031

IMG 7068

IMG 7069

IMG 7071

IMG 7074

IMG 7075

IMG 7076

IMG 7083

IMG 7106 1

IMG 7101

IMG 7103

IMG 7113 1

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes