2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η 19η τακτική Αιμοδοσία της Μητροπόλεώς μας

Κυριακή09Φεβρουάριος2020

Η 19η τακτική Αιμοδοσία της Μητροπόλεώς μας

   «Προσφέρουμε ζωή από τη ζωή μας» είναι το σύνθημα στο οποίο με αφοσίωση και συνέπεια ανταποκρίνονται οι πιστοί της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας στην τακτική τους υποχρέωση προσφοράς αίματος.

   Με την άκρως ταυτισμένη ενέργεια προσφοράς και αγάπης, όπως αρμόζει στην περίοδο του Τριωδίου που μόλις ξεκίνησε, σήμερα, Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου, οι ενορίτες των Ιερών Ναών των δυτικών προαστίων, εκδήλωσαν τη Χριστιανική τους ιδιότητα, συμμετέχοντας στην 19η τακτική Αιμοδοσία της Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας.

   Η καθιερωμένη πλέον αυτή ενέργεια, που επί σειρά ετών υλοποιείται στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής δράσης και της κοινωνικής ευθύνης της Ιεράς μας Μητροπόλεως, υποστηρίχθηκε και πάλι από το συνεπές, στη σημαντική αυτή ενέργεια, ποίμνιο της Εκκλησίας μας. 

   Η αιμοδοσία είναι ένδειξη πρωτίστως υπακοής στο λόγο του Θεού, αγάπης προς τον πλησίον, αλληλεγγύης και αλτρουισμού, υπευθυνότητας και πολιτισμού του σύγχρονου ανθρώπου. Για τους δε, τακτικούς και σταθερούς αιμοδότες της Μητροπόλεώς μας, αποτελεί μέρος της παιδείας, της αγωγής και της εν γένει ζωής τους.

   Ο Επίσκοπός μας, κατά την επίσκεψή του στο χώρο της αιμοδοσίας, συνομίλησε με τους ιατρούς και τους παρευρισκόμενους εθελοντές αιμοδότες, ευλόγησε την δράση, και ευχαρίστησε άπαντες για την πολύτιμη προσφορά τους, ιδιαιτέρως δε, τα μέλη της Συντονιστικής Ομάδας της Αιμοδοσίας και συγκεκριμένα τον κ. Κωνσταντίνο Βενιέρη, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Ασπροπύργου κα Σοφία Μαυρίδη, την Κατηχήτρια κα Σοφία Μεσαριτσίδη και ασφαλώς τον εφημέριο του Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου π. Ματθαίο Μαβίδη.

   Η επιτυχημένη για άλλη μια φορά αιμοδοσία, πραγματοποιήθηκε στην παρακείμενη αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην περιοχή Άνω Φούσα Ασπροπύργου. Την ενέργεια υποστηρίζει σταθερά κλιμάκιο ιατρών από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» το οποίο και έχει την ευθύνη των αιμοληψιών.

20200209 123525 resized

image1

image5

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes