2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου στην Ι. Μ. Παναχράντου Μεγάρων

Κυριακή09Φεβρουάριος2020

Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου στην Ι. Μ. Παναχράντου Μεγάρων

   Στην Ιερά Μονή Παναχράντου Μεγάρων λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου, ημέρα κατά την οποία άρχεται η κατανυκτική περίοδος του Τριωδίου.

   Οι πιστοί είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν απότμημα Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, των οποίων, σήμερα, η Εκκλησία μας τιμά την ανακομιδή.

   Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης μας εξήγησε τη σημασία του Τριωδίου για εκείνους που επιθυμούν να ενωθούν με τον Χριστό. Η ευλογημένη περίοδος του Τριωδίου με τα ιερά γράμματα που αναγιγνώσκονται ωθούν τον Χριστιανό στη μετάνοια και την κάθαρση της ψυχής. Σε καμία περίπτωση το Τριώδιο δεν ταυτίζεται με τις μαζικά επιβεβλημένες, οχλαγωγικές -στους καιρούς μας- εκδηλώσεις του μασκαρέματος και του καρναβαλιού.

   Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, τονίζοντας ότι ο Κύριος μέσω της παραβολής του Τελώνου και του Φαρισαίου, μας προτρέπει να αφαιρέσουμε το προσωπείο και οποιοδήποτε επίπλαστο στοιχείο της προσωπικότητάς μας, γνωρίσματα που χαρακτήριζαν τον -κατά τη θεώρηση του κόσμου- ευλαβή Φαρισαίο. Αντίθετα, μας ενθαρρύνει -δια της ταπεινώσεως- να μιμηθούμε το παράδειγμα του αμαρτωλού εκείνου Τελώνη, του οποίου η συντριβή της ψυχής, κατόρθωσε το έλεος του Θεού. 

   Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χρυσοστόμου, ο οποίος όσο ζούσε τιμούσε ιδιαιτέρως τον Ιερό Χρυσόστομο την ημέρα της ανακομιδής των Ιερών του Λειψάνων.

IMG 5682

IMG 5684

IMG 5687

IMG 5698

IMG 5715

IMG 5718

IMG 5762

IMG 5768

IMG 2415 2

IMG 5772

IMG 5775

IMG 5777

IMG 5786

IMG 5789

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes