Η μνήμη της Αγίας Nεομάρτυρος Αικατερίνης της εν Μάνδρα

.

Πέμπτη28Νοέμβριος2019

Η μνήμη της Αγίας Nεομάρτυρος Αικατερίνης της εν Μάνδρα

   Στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στη Μαγούλα τιμήθηκε από την τοπική μας Εκκλησία, σήμερα, πρώτη ημέρα της Τεσσαρακοστής των Χριστουγέννων, η ιερά μνήμη της Αγίας Νεομάρτυρος Αικατερίνης της εκ Μάνδρας Αττικής.

   Αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθη προεξάρχοντως του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, συμμετεχόντων δε, Πρεσβυτέρων και Διακόνου.

   Ο Σεβασμιιώατος, άμα το περας της Θείας Λειτουργίας, απευθυνόμενος στους παριστάμενους πιστούς έδωσε τις ευχές του για καλή Σαρακοστή, με την αξίωση η περίοδος της νηστείας των Χριστουγέννων να μας φέρει πραγματικά κοντά στη Γέννησή Του. Η μνήμη και μίμηση της τιμώμενης Αγίας Αικατερίνης, συμπλήρωσε, ως υπόδειγμα πίστεως, ομολογίας, σθένους και θυσίας, σήμερα, μας εισάγει ιδανικά στην κατάσταση της προσπάθειας για προσέγγιση της μεγάλης εορτής της Χριστιανοσύνης που αναμένεται. 

20191127 180213

To Μαρτύριο της Αγίας νεομάρτυρος Αικατερίνης της εν Μάνδρα

   Με αυθορμητισμό και θάρρος, χωρίς να διστάσει, η εικοσιεπτάχρονη Αικατερίνη, θέλησε να προστατεύσει τον Ιερέα που τελούσε την Αγρυπνία κατά την εορτή των Ταξιαρχών, στη Μάνδρα το 1927. Την εποχή εκείνη, οι Ορθόδοξοι του Πατρίου εορτολογίου, στην πατρίδα μας, διώκονταν με φανατισμό. Η νεαρή γυναίκα μπήκε μπροστά και εκτυπήθη θανάσιμα στην κεφαλή της, όταν αστυνομικός εκκινήθη κατά του Ιερέως με το αστυνομικό κλομπ. Η Αικατερίνη, μητέρα δύο παιδιών νηπιακής ηλικίας, εννέα ημέρες αργότερα, παρέδωσε την ψυχή της εις χείρας Θεού ζώντος. Τη μνήμη της νεαρής αυτής γυναίκας που ενστικτωδώς και αυθορμήτως, κατά την υπόδειξη της ακλόνητης πίστης της και της θαρραλέας ψυχή της, πρόβαλλε αντίσταση θυσιάζοντας τη ζωή της, εορτάζουμε σήμερα. 

20191128 072217 RESIZED

20191128 072238 RESIZED

20191128 083235 RESIZED